Magazin

Ko je lik sa Instagrama koji živi na drugom kraju planete, a kojeg prati 40.000 Srba?!

Anou Debao je stanovnik države Nauru. Države za koju mnogi od nas nisu čuli, da nedavno nije objavljena vest da je ta mala zemlja u Tihom okeanu povukla priznanje nezavinosti Kosova.

Ta odluka bila je i značajna ne samo za Srbe, već i za jednog čoveka iz Naurua, a za sve je kriva stranica Negujmo srbski (koju prati 418 hiljada ljudi).

Administratori te stradnice podelilili su profill običnog državljanina Narua, Anoua Debaoa, i pozvala ljude da ga prate. Ostalo je istorija.

“Ovo je Anou Debao, random stanovnik Republike Nauru i ima 36 folovera. Dali Anou more dima folovera više nego njegova država stanovnika? Napravimo naj većeg nauranskog influensera odnjega”, glasio je tekst koji su objavili iz šale.

Šala ili ne, Srbi su dali sve od sebe da to i ostvare, a Anou je dva sata nakon jučerašnje objave imao 14.500 pratioca, a taj je broj do ovog trenutka narastao na gotovo 40 hiljada.

Inače, prema popisu stanovništva iz 2017. godine, Nauru ima 13.649 stanovnika.

Ekipa koja stoji iza stranice Negujmo srbski stupila je u kontakt s Anouom, koji je priznao da ga je ova nagla popularnost prilično zbunila.

“Moram reći da sam zbunjen i srećan u isto vreme zbog praćenja mog malog profila. Koliko sam se informisao, verujem da je do ovog interesa došlo zbog toga što je moja država nedavno ustrdila da je Kosovo Srbija. Kao Nauruanac, moram se složiti s odlukom moje zemlje. Cenim što ste uložili trud u prepoznavanje ljudi Naurua”, napisao je Anou.

Anou, inače, na Instagramu ima objavljene samo tri fotografije, a ispod sve tri skupio se zavidan broj komentara na srpskom jeziku.

Srpska carina ima Instagram profil i morate ga zapratiti (FOTO)

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
149 Shares
149 Shares
Share via
Copy link