Koronavirus Magazin Srbija

Smejali smo se dugo i jako, a onda smo shvatili – Nastavnik fizičkog je heroj

Čas fizičkog preko televizora već kao ideja zvuči smešno. Kada to i vidite, onda nastupa napad smeha. Međutim, brišući suze od smeha, polako ali sigurno zaključujemo koliko je nastavnik fizičkog koji skače na televiziji pokazujući vežbe svojim đacima zapravo… Heroj!

Svako ko ima tu sreću u nesreći da ima decu u vreme pandemije korone, ima i tu sreću u nesreći da mora već nekoliko dana da igra ulogu učitelja, tutora, asistenta u nastavi svojemu koronokarantiranom čeljadetu, jer škola se odvija preko predavanja na televiziji.

Deca moraju da uče školu od kuće, a to pre svega znači da mogu da hvataju krivine kakve do sada nisu mogla ni da zamisle, jer između njih i znanja ne stoje više nastavnici, ocenjivanje, ustajanje ujutro, smrdljive klonje i maltretiranja na igralištu, nego samo njihovi siroti roditelji.

A sa roditeljima u Srbiji je stvar prosta – uglavnom ih boli kurac za tebe jer ili rade kao besni ili te nikad nisu baš ni želeli nego si im se desio, pa se očekuje od tebe da se sam postaraš da imaš dobre ocene, a ako nemaš bićeš psovan ili biven ili kažnjen; ili su u fazonu da oko tebe lete poput dronova oko pape i staraju se da imaš sve što tvoja malena duša ište na putu osvajanja edukativnog sistema i Vukove diplome koja otvara tolika vrata u kasnijem životu.

Ipak, roditelji su ovih dana sluđeniji nego inače, a kada im na to dodaš još obavezu koju ili ne mogu da prihvate jer “nije ni moj ćale sa mnom radio matematiku nego ja kad mu dođem s pitanjem da mi objasni razlomke on mi polomi nogu” ili smatraju da je to sve sranje “jer niko ne može da nauči mog Stefana Konstantina kao što mogu ja pomoću ovih predavanja sa Khan akademije”, onda imaš recept za malo bure baruta u kući.

Deca znaju da roditelje mogu da odjebu lakše nego druge odrasle, roditelji znaju da ako sada biju dete nema ko da ih prijavi (nije da ima i inače, ali hej, zašto ne uživati u bonusu kada je već ponuđen), svi su nervozni jer su u kući po ceo dan ili jer moraju da idu na posao a frka im, i onda na sve to još dođe vreme da se upali jebeni TREĆI KANAL koji nismo ni znali da i dalje postoji i da slušaš čuku do tri neke nastavnike koji ti kao objašnjavaju nešto sa ekrana.

U takvoj situaciji, ovaj čovek je došao kao spas. Kada pogledaš, biće ti jasno i zašto.

Ovaj čovek je inspiracija za sve nas u ova teška vremena. Jeste da mu je država naredila da se blamira na televizoru pred celom tom državom, ali nekako, vidi se brate to kada svoj posao shvataš ozbiljno. Nema veze što imaš stomačić prikladniji teči iz Temerina koji voli vince, slaninice i lege više nego ženu svoju – u stvari, baš zato ti verujemo, jer izgledaš baš kao pravi tipični profesor fizičkog u svakoj školi u Srbiji, i baš zato ti verujemo da želiš da ovo izguramo.

Jer ako profesor fizičkog može da bude i ovako jedan krajnje opušten lik, onda i naša deca mogu da budu šta požele, i onda ova škola, čak i od kuće, ima nekog smisla.

Samo napred, nastavniče, razvij visoko trobojku našeg obrazovnog sistema, pokaži nam da smo i dalje sportska nacija i da nas čeka bolje sutra, samo ako odručimo kako treba i iskoračimo koliko treba, izvadimo telo iz opterećenja i relaksiramo malo u ovim teškim vremenima.

Izvor: Vice

Koronavirus je zaustavio svet, ali ne i fudbal u Belorusiji

 

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.1K Share
1.1K Share
Share via
Copy link