Beograd Vesti

Posle “Nož, žica” beogradski butik prodaje dukseve s fotkom žene koju dave jastukom (FOTO)

duks
Printscreen/butik 011

Majice sa sramnim natpisom “Nož, žica”, prošle godine su šokirale javnost nakon što su se pojavile kao deo asortimana beogradske prodavnice “011shop”, koja obiluje sa “patriotskim programom” u kom se neretko veličaju zločini.

Ipak, ovog puta pomenuta prodavnica je otišla korak dalje, te su sada u prodaji i duksevi na kojima se nalaze poruke koje pozivaju na nasilje prema ženama.

duks
Printscreen/butik 011

Naime, na sajtu beogradskog „011 shop“ nedavno je osvanuo novi asortiman robe u kojima se omalovažaju žene.

„Kuvarice manje zbori, da ti ručak ne zagori“, piše na jednoj majici.

butik majica
Printscreen/butik 011

Ipak, tu se nisu zaustavili. Pojedini komadi odeće su sa pozivima na nasilje nad ženama. Tako se prodaju duksevi s ilustracijom žene koju neko davi jastukom, uz poruku: „Sa druge strane jastuka“.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti u Srbiji, Brankica Janković osudila je prodaju dukseva internet prodavnice „011 Shop“ na kojima se nalaze poruke koje pozivaju na nasilje prema ženama.

– Svaki vid promocije nasilja nad ženama je nedopustiv, a ovakve poruke na duksericama zaslužuju najveću osudu, naročito kada se stavi u kontekst broja žena ubijenih u porodičnom nasilju – istakla je za Radio Slobodna Evropa (RSE) poverenica Brankica Janković.

Potez vlasnika prodavnice je neprimer pogotovo uzimajući u obzir statistiku femicida u Srbiji od početka ove godine.

noz zica majica
Printscreen/butik 011

Interesantno je da su pomenuti odevni komadi povučeni sa zvaničnog sajta pomenutog beogradskog šopa, međutim, prema nezvaničnim saznanjima portala Nova.rs, i dalje se nalaze u prodaji i mogu se kupiti u prodavnici.

Inače, pomenuta prodavnica dosad je u više navrata dolazila u fokus javnost zbog natpisa na odeći. Tako su se prošle godine u prodaji našle majice sa natpisom „Nož, žica“, sloganom koji veliča zločin u Srebrenici.

„Sada ću da te zakoljem“: A.K. objavila uznemirujući snimak oca nasilnika i iznela jezive detalje (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

140 Shares
140 Shares
Share via
Copy link