Poznati Vesti

Obrisan Instagram profil Jelene Karleuše zbog govora mržnje i vređanja na nacionalnoj osnovi

karleuša

Jelena Karleuša, koja je na Instagramu imala više od dva miliona pratilaca, a svoj profil redovno koristila kako bi objavljivala slike, u poslednje vreme sve češće govor mržnje, ostala je bez istog, potvrdio je njen menadžer Zoran Birtašević na Tviteru/X-u.

Brisanje njenog naloga dogodilo se nakon što je u prvim danima maja neprestano imala izlive govora mržnje na nacionalnoj i verskoj osnovi prema građanima Crne Gore. Negirala je suverenitet te države, vređala državljane Crne Gore, nazivala ih ekstremistima i pretnjom po Srbe i Srbiju, a za kraj, tražila je i svojim pratiocima da prekinu da letuju u Crnoj Gori.

Ovakvi ispadi samo su kruna njenog prethodnog rada. Tokom protekle dve godine komentarisala je i da su nepobodni novinari oni koji ne pristaju da besomučno hvale Srpsku naprednu stranku – „izdajnici“, prebrojavala je krvna zrna političarima i političarkama, pa je tako na primer govorila da Marinika Tepić ne sme da se bavi politikom u Srbiji jer joj je devojačko prezime Čobanu.

Birtašević, njen menadžer i najbolji prijatelj, na Tviteru / X-u, rekao je da je reč o „botovima“ i da su oni masovnim prijavama izazvali da pevačicin profil bude ukinut.

U odgovorima, uglavnom državljani Crne Gore, navode da nisu botovi već da su oni pravi ljudi, imenom i prezimenom, koji su odlučili da prijave njen profil.

Instagram ima zvaničnu politiku i pravilnik u kojem je zabranjeno targetiranje, iznošenja govora mržnje prema bilo kojoj manjini, naciji, veriji, grupi, itd. Zbog prijava tog tipa, Instagram briše profile korisnika.

Izvor: Nova

Šokantna objava Jelene Karleuše: “Duško je išao po kući za mnom i tražio da se ubijem”

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
841 Shares
841 Shares
Share via
Copy link