Magazin

Napuštenu školu kupili za siću i od nje stvorili dom od kojeg ispada vilica (FOTO)

skola zgrada
Foto: Jesse Wig

Kada je napuštena srednja škola u Pensilvaniji stavljena na prodaju 2019. godine za samo 100.000 dolara, preduzimljivi Džesi Vig je uvideo dobru priliku.

Agent za nekretnine (34) kupio je školu, a zatim se obratio prijatelju koji ga je povezao sa Adamom Kolučijem, 35-godišnjim investitorom za nekretnine i vlasnikom audio-video biznisa.

– Pogledao sam školu, i da budem vrlo iskren, nisam bio siguran šta ima najviše smisla da radim sa zgradom – rekao je Vig za CNBC, a prenosi Telegraf.

– Ali za tu cenu, morao sam da je nabavim i nadao sam se da ćemo moći da nađemo dobru opciju u budućnosti – dodao je.

Dve godine, Vig i Koluči su išli napred-nazad sa idejama šta da rade sa zgradom. Razmišljali su o mestu za održavanje venčanja, pivskoj bašti, pa čak i poslovnom prostoru za iznajmljivanje.

– Nakon dve godine, svi profesionalci su nam rekli da svi putevi na kraju vode do stambenih – rekao je Koluči.

Njih dvojica su shvatila da im je potrebna pomoć i povezali su se sa Danom Španovićem, 41-godišnjim programerom sa punim radnim vremenom.

– Ove stare zgrade mogu biti veoma izazovne za konverziju – rekao je Španović.

– Bili smo spremni da rizikujemo bez obzira na to kakvu bismo koristi imali od toga. Znali smo da ćemo po ovoj ceni moći da nađemo neku upotrebu za to koja će generisati dovoljno povrata da zadovolji sve – objasnio je.

@jessewig

Bowtie High. Before/After. #realestate #realtor #realestateinvesting #beforeandafter

♬ Inspiring Emotional Piano – Metrow Ar

Nekadašnje gimnazijske učionice postale su novi, moderni stanovi sa ugrađenim mašinama za pranje i sušenje veša, a sala se pretvorila u zajednički prostor. Takođe su dodali punu teretanu sa pola košarkaškog terena, tegovima i biciklima u prizemlju.

Srednja škola, koja nije korišćena mnogo godina, imala je 50.000 kvadratnih metara. Sa toliko prostora, tri partnera su se nadala da će dobiti oko 60 stanova.

Na kraju, zbog velikih hodnika, stepeništa, teretane, ostalo im je samo 25.000 kvadrata zakupljive kvadrature.

Koluči je dodao da im je važno da zgrada zadrži neke od elemenata škole.

– Blisko smo sarađivali sa službama Nacionalnog parka kako bismo osigurali da zadrži svoj istorijski značaj – rekao je on.

– Potrudili smo se da škola zadrži svoj istorijski izgled – dodao je.

Partneri su dobili istorijske poreske olakšice sa saveznog nivoa i države Pensilvanije, iako nisu hteli da otkriju tačan iznos.

Nakon kupovine škole u ​​maju 2019. godine, izgradnja zgrade je počela početkom 2020. godine i završena u oktobru 2021. godine.

„Gotov proizvod“ ima 27 jednosobnih i četiri dvosobna stana, dakle ukupno 31 stambena jedinica. Partneri su takođe dodali solarne panele na krov škole kako bi pomogli u njihovom uticaju na životnu sredinu.

Izdavanje u zakup počelo je u oktobru 2021. godine i nakon samo šest meseci zgrada je popunjena 100%.

Španović je rekao da se kirija u zgradi popela na 1.400 dolara mesečno za neke jednosobne jedinice i do 1.650 dolara za jedinice sa dve spavaće sobe.

Kada je reč o podeli dobiti i troškova, Koluči je rekao da su on, Vig i Španović podelili sve na osnovu proporcionalnog udela u zgradi.

Izgradio najtanju zgradu na svetu i iz čiste obesti bratu zaklonio pogled na more (VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Krajnje je vreme da nepismeni i glupi novinari prestanu da upotrebljavaju reci „pala vilica ili brutalno dobra riba „

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
17 Shares
Share via
Copy link