Lifestyle

Kako napraviti novogodišnje ukrase za jelku?

Budite kreativni, i umesto da izvučete prošlogodišnje ukrase za jelke ili kupite nove, ove godine napravite svoje jedinstvene novogodišnje ukrase. Ukućani vam mogu pomoći, a mališanima će ovo sigurno biti zanimljivo. Izdvojili smo nekoliko zanimljivih ideja.

Ukrasi od gline

Glinu možete napraviti sami. Sve što vam je potrebno jeste 2,5  šolje brašna, 1 šolja soli, 1 šolja vode, 2 supene kašike ulja. Potrebna vam je jestiva boja za kolače, ako želite ukrase u boji, i neke tračice, dugmići, perle, šljokice. Kada napravite željene oblike, ostavite glinu u frižederu 15-tak minuta, a zatim možete krenuti sa ukrašavanjem.

moj-rucni-rad-ukras
Izvor: moj-rucni-rad

Ukrasi od plastičnih flaša

Isecite dno flaše i prepustite mašti na volju. Akrilne boje, lak za nokte, sprej u boji, tempere, bitno da je nešto što se ne skida lako. Kada završite sa crtanjem, ostaje vam da probušite rupicu i okačite kanap ili trakicu, i ukrasi su spremni.

flasa-ukras-jelka
Izvor: moj-rucni-rad

Venčići

Zanimljive venčiće od konca možete lako napraviti. Potrebno vam je nešto kružnog oblika oko čega ćete motati konac u boji. Mogu čak poslužiti i grančice.

2.-Ukrasi-od-konca-jelka
Izvor: Najbolja mama na svetu

Vaše slike

Ištampajte zajedničke fotografije na malom formatu. iskoristite deblji karton u boji i jednostavno zalepite slike. Imaćete vašu ličnu porodičnu jelku.

3.-MIni-polaroidi-ukrasi
Izvor: Najbolja mama na svetu

Kutijice

Iskoristite sve one male kutijice koje ne koristite. Uzmite stare novine i oblepite ih. Crvene tračice učiniće ove ukrase elegantnim i jednostavnim.

7.-Kutijice-origami-ukrasi
Izvor: Najbolja mama na svetu

Koliko zarađuje Deda Mraz u Srbiji?

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

427 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap