Srbija

Naknada za ulazak u Nacionalni park Fruška gora ostaje ista, evo šta se sve plaća i koliko

Fruška gora 3
Foto: Luftika

Posetioci Nacionalnog parka Fruška gora moći će da postanu vlasnici godišnje karte za ulazak u ovo zaštićeno područje, a cena godišnje karte iznosiće samo 600 dinara.

Kao i proteklih godina, postoji i dnevna naknada za ulazak motornim vozilom u zaštićeno područje i iznosi 300 dinara. Nije dozvoljen ulazak niti bilo kakva aktivnost u područjima prvog stepena zaštite koja su posebno obeležena.

Godišnja karta za motorno vozilo je izrađena po sistemu „vinjete“ i njena cena iznosi 1.200 dinara.

Godišnja karta može da se kupi u prostorijama Informativnog centra Javnog preduzeća „Nacionalni park Fruška gora“ na Iriškom Vencu svakog dana od 8 do 16 časova, kao i u prostoru Radnih jedinica JPNPFG Beočin, Vrdnik, Ležimir i Erdevik radnim danima u periodu 7 do 15 časova.

Sredstva od prodaje će se uplaćivati na namenski račun i koristiće se za zaštitu i unapređenje zaštićenog područja, uređenje i revitalizaciju izletišta, staza i izletničkog mobilijara.

Od dokumentacije za nabavku godišnje karte, korisnik je potrebno da podnese ličnu kartu na uvid i saobraćajnu dozvolu zbog registracionog broja vozila za koje se karta kupuje.

Za godišnju kartu korisniku od dokumenata potrebna je samo lična karta.

NP Fruška gora se setio da uskladi propise sa Uneskovim tek nakon gubitka nominacije

Izvor: NS Uživo

16 Shares
Share via
Copy link