Magazin Srbija

Tanji, Kiji i Jovani nepostojeće udruženje dodelilo priznanje za Najženu 21. veka

tanja bošković
Foto: Printskrin/Instagram/ Kijakockar Dobitnice priznanja za 2021. godinu

Dodela priznanja Najžena 21. veka je verna slika i prilika poremećenih vrednosti i veličanja istih. Pomenuta nagrada se dodeljuje od 2002. godine i odličan je primer kako se nagrade dobijaju za sve i svašta a sve za sponzorstva i samporomociju.

Prema tekstu objavljenom u NIN-u, 2002. godine, nakon prve dodele ove samoprozvane nagrade za najženu XXI veka još tada su neke poznate dame odbile ovo nazovi priznanje. Nagradu su odbile da prime Vesna Radusinović, Biljana Vilimon, Verica Rakočević, princeza Jelisaveta, Lin Montgomeri, Jadranka Jovanović, Madlena Janković Cepter, Mira Adanja-Polak, Milanka Karić, pisao je NIN.

Od tada ovu nagradu dobija svako ko želi da ga kroz žutu štampu malo nahvale. Da biste kući poneli ovu nagradicu valja izdvojiti novaca za rezervaciju za svečani prijem u hotelu, krkanluk i akohol uz šta dobijate slikanje sa ostalim najženama i najmuškarcima.

Prema podacima koji su istaknuti na sajtu najzena.in.rs, nagradu za najženu i najmuškarca dodeljuje Udruženje najuspešnijh privrednika XXI veka za koje ne postoje podaci da je  registrovano. Na sajtu ovog Udruženja nema podataka koji su to privrednici članovi udruženja i pored iznenađujuće malo informacija istaknuta je ista adresa na kojoj se nalazi i firma gospođe Slađane Obradović – Petrović AIRLI NIVO PLUS.

Slađana Obradović – Petrović, koja ponosno stoji iza nagrade kojim kiti svakog i svašta, vlasnica je PR agencije  za uslužne aktivnosti i podrške poslovanju, pod imenom AIRLI NIVO PLUS, registrovane 2016. u Beogradu. Slađana je prvi put firmu AIRLI NIVO PLUS na ovoj adresi registrovala 2008. godine a zatim je ugasila 2011. Na istoj adresi je firma ponovo registrovana 2015. ali na ime Stojanke Obradović.

Nakon godinu dana firma se gasi a Slađana ponovo osniva AIRLI NIVO PLUS na svoje ime 2016. i firma je aktivna do danas.

Zanimljivo je da ova  firma nije dostavila nijedan finasijski izveštaj od 2008. godine do dana današnjeg i da ova PR agencja koja je registrovana za PR poslove i pružanje podrške poslovanju nema čak ni svoj websajt.

Nepostojeće Udruženje najuspešnijih privrednika dodeljuje izmišljenu nagradu koja se predstavlja u javnosti kao nešto značajno. Statua od mesinga kruniše i veliča nečiji uspeh, pa je tako Slađana Obradović- Petrović zadužena da proglašava najžene i najmuškarce 21. veka još kako sama kaže od 2002. godine. Na sajtu najzena.in.rs stoji informacija da o tome ko će dobiti nagradu u više od 20 kategorija odlučuje stručni žiri ali je Slađana Obradović – Petrović za naš portal rekla da o tome odlučuje javnost preko javnih anketa, koje je nemoguće pronaći.

– Predlozi idu preko anketnog lista koji kruži socijalnim mrežama. Smatramo da je tako najispravnije i da je glas naroda (javnosti) garant da neko opravdava tu svoju nominaciju. Dakle oni koji imaju kontakt sa nominovanim i zaista znaju da se radi o izvanrednim pojedincima ili uslugama. Predloženi se kontaktiraju i obaveste o nominaciji i ukoliko žele i vide sebe u ovoj priči, shvataju da je glas javnosti nešto što treba ispoštovati. Oni koji nominuju ostaju anonimni, naravno – tvrdi Slađana.

Slađana je za naš portal rekla da ankete postoje i to ne kratko već mesecima a da su ove godine su zbog korone, ankete bile dostupne od prošle godine, jer se proces prolongirao usled nemogućnosti odrzavanja manifestacije u jeku pandemije.

– U normalnim okolnostima su dostupne od februara meseca pa do održavanja manifestacije koje je simbolicno uvek bilo na kraju godine – objašnjava Slađana.

Za naš portal Slađana Petrović – Obradović rekla je da je glavni kriterijum za dodelu nagrade uspeh i dokazan rad, bilo da je u pitanju kompanija, brend ili licnost. Prema njenim rečima nekad je to višedecenijski uspeh koji je neosporan, nekada je početnicki a kategorija za nagradu ima preko 20 jer se ostvaruju znacajni poslovni rezultati podjednako u kulturi, sportu, medijima, biznisu, pravu, medicini, obrazovanju, turizmu i slično.

– Cilj nagrade je povezivanje ljudi iz matice, regiona i dijaspore i njihovo međusobno umrežavanje. Dodela priznanja je samo pečat za njihov trud koji ostavljaju u društvu, a mi kao savesno društvo to treba da prepoznamo i nagradimo kako bi oni imali satisfakciju za dalje jos uspešnije poslovanje. Najvažnija poruka manifestacije je ona koju ostavljamo mlađim generacijama, a to je da trud, zalaganje i predan rad dovode do uspeha i da tim putem treba da krenu ako žele ostvaren život kao njihovi prethodnici. Društvo koje neguje takve pojedince zapravo ide u pravom smeru – rekla je Slađana.

Svakako je važna poruka koju ostavljamo mladima kada da su nagradu za rad i trud dobile Jovana Jeremić i Kiristina Kija Kockar ili uhapšena nadrilekarka Olgica Marković. Nakon što je Jovana Jeremić ponela pola kila mesinga kući, ne možemo da se ne zapitamo koje su to vrline koje krase dobitnike ovog priznanja.

-Titulu Najzena ili Najmuskarac 21.veka treba najpre da krasi konstantno učenje i napredovanje, maniri, odgovornost, humanost, saosećajnost, spremnost da nikada ne odustaje u poslovnim i životnim izazovima. Reč uspešan, priznat treba zaista i opravdati. Za to je potrebna harizma, energija i odsustvo sujete i ega, ogroman entuzijazam, borben karakter, ljudskost i slicno – rekla je Slađana.

Pitali smo Slađanu Obradović – Petrović kako komentarše da su nosici nagrada koje dodeljuje uhapšeni i to upravo zbog svog poslovanja. Olgica Marković je uhapšena za nadrilekarstvo a Vladica Stanojević je uhapšen zbog zloupotreba službenog položaja, trgovina uticajem, primanje mita, malverzacije sa imovinom Zavoda za zbrinjavanje odraslih „Male Pčelice“ u Kragujevcu, gde je obavljao funkciju direktora.

– Najpre smatram da mi nismo neko ko treba da sudi, osuđuje, upire prstom u krivca kada nemamo dokaze, neka oni kojima je to posao urade po pravdi i zakonu. Pomenute osobe su transparentno pokazale svoje poslovanje, a ako se utvrdi da su krive posle nagrade za nešto sto nije nagrađeno,onda to nema veze sa nagradom. Drugo, prašina koja se diže oko Olgice Marković kao nadrilekara i povezanošću sa nagradom koju je primila za kategoriju maderoterapije, nema smisla, mada o tom detalju niko ne vodi racuna, već da je nagrađena. Proslavili smo jubilej 20 godina postojanja bez ikakvih mrlja do sada, renome i reputacija nam je i dalje broj 1 ali na neke stvari i vanredne pojedinice ne možemo da utičemo. Neka vreme pokaze. Hajde da pustimo da vreme kaže istinu. Ono je i tako najbolji sudija u svemu – filozofski zaključuje Slađana.

Kad je Ceca srpska keva, nije ni čudo što su Kija i Jeremićka izabrane za naj žene 21. veka

Čitajte Luftiku na Google vestima

88 Shares
Share via
Copy link