Lifestyle

Najuspešnije direktorke na svetu

Nije lako stići do uspeha, a još je teže zadržati mesto na vrhu. Predstavljamo vam listu najuspešnijih direktorki poznatih kompanija. Svaka od njih dokazuje da se vredi boriti za svoju poziciju u poslovnom svetu i da se rad na kraju isplati.

Marry Barra

Mary je glavna i izvršna direktorka General Motorsa. Ne samo da je direktorka uspešne kompanije, nego je to firma koja se bavi prodajom automobila što mnogi smatraju isključivo muškim svetom. Ona ne prihvata ne kao odgovor i upravo zato se nalazi na Forbsovoj listi najmoćnijih žena sveta.

Marry-Barra

Meg Whitman

Meg je direktorka kompanije Hewlitt-Packard. Radila je i za Ebay, DreamWorks, Procter and Gamble and Hasbro. I ona je na Forbsovoj listi najmoćnijih žena sveta. Poznata je i po svojoj političkoj karijeri, 2010. godine kandidovala se za guvernera Kalifornije. Iako je izgubila izbore, i dalje je veoma uticajna u političkoj sferi ove države.

Meg-Whitman

Virginia Rometty

Virginia Rometty je na čelu IBM-a. Ona je prva ženska osoba koja se našla na ovoj poziciji i prema magazine Fortune spada u 50 najmoćnijih poslovnih žena. Na Forbsovoj listi ona je 10.

Virginia-Rometty

Patricia A. Woertz

Patricia A. Woertz je glavna i izvršna direktorka kompanije Arthur Daniels Midland. Ona je na 85. mestu Forbsove liste najmoćnijih žena. Dokazala je koliko je dobra u svom poslu 2014. godine, pošto je ta godina bila najbolja u istoriji njene kompanije.

Patricia-A-Woertz

Indra K. Nooyi

Indra K. Nooyi je direktorka Pepsija. Ona je veoma uspešna i 13. je na Forbsovoj listi najuspešnijih žena sveta. Do sada je bila i na Tajmsovoj listi najuticajnijih ljudi na svetu.

Indra-K-Nooyi

Marillyn Hewson

Marillyn Hewson je od 2013. godine na čelu kompanije Lockheed Martin. U firmi radi više od 30 godina, pa je i logično da zaslužuje mesto na vrhu. Na Forbsovoj listi je 21.

Marillyn-Hewson

Ellen J. Kullman

Ellen J. Kullman je na čelu kompanije DuPont. Ona je prva žena koja se našla na ovoj poziciji u istoriji firme dugoj 206 godina. Pre toga radila je u General Motorsu. Na Forbsovoj listi je 31.

Ellen-J-Kullman

Irene Rosenfeld

Irene Rosenfeld je glavna i izvršna direktorka Mondelez Internationala. S obzirom na to da ova kompanija zarađuje ogroman novac, ona je na 15. mestu Forbsove liste.

Irene-Rosenfeld

Phebe Novakovic

Phebe Novakovic je na čelu General Dynamicsa. U ovoj firmi je zaposlena od 2001. godine, ali je veoma brzo uspela da se progura do samog vrha.

Phebe-Novakovic

Carol Meyrowitz

Carol je postala jedna od najuticajnijih žena sveta kada je dobila posao kao glavna i izvršna direktorka kompanije TJX. Na ovoj poziciji je od 2007. godine, a na Forbsovoj listi je 76.

Carol-Meyrowitz

Izvor: thrivinglifestylez.com

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link