Magazin Putovanja

Objavljena lista 5 najpotcenjenijih gradova na Balkanu, na njoj i jedan iz Srbije

niš
Foto: Profimedia

Čuveni časopis „Forbs“ opisao je Balkansko poluostrvo kao mesto sa likovitim plažama, visokim planinama, nizom istorijskih znamenitosti koje vredi istražiti i objavio listu „najpotcenjenijih“ gradova u tom delu Evrope. Na toj listi našao se i jedan srpski grad – Niš, piše Blic žena.

– Postoji mnogo destinacija širom poluostrva koje nudi zadivljujuči arhitetkturu. Dok planirate svoje sledeće putovanje Mediteranom, obavezno sačuvajte malo vremena za ove zapanjujuće, a potcenjene balkanske gradova, naveli su i na listu stavili Varnu u Bugarskoj, Doboj u Bosni i Hercegovini, Ohrid u Makedoniji, Niš u Srbiji i Berat u Albaniji.

Ovako su opisali Niš:

– Grad Niš, u južnim krajevima Srbije, iznedrio je veliki broj rimskih careva; Konstantin Veliki je samo jedan od mnogo vladara koji su potekli iz tog grada. Danas, u modernoj eri, postoji bogato istorijsko nasleđe – građevine i znamenitosti koje možete otkriti, od veličanstvene Niške tvrđave iz 18. veka do Ćele-kule, jezivog zdanja napravljenog od lobanja srpskih ratnika koji su izgubili živote u ustanku protiv Osmanlija (u bitki na Čegru). Pored bogatstva istorijskih atrakcija, u Nišu ćete takođe pronaći kul scenu hrane – ovde ne manjka vrhunskih restorana u samom srcu grada, predstavio je Forbs taj grad.

ćele kula
Foto: Profimedia

Izvor: Blic žena

Magazin Forbs preporučuje Vrnjačku i Ribarsku banju kao top destinacije turistima željnim evropske egzotike

Čitajte Luftiku na Google vestima

41 Shares
Share via
Copy link