Lifestyle Moda

5 venčanica od čijih cena će vam se zavrteti u glavi

Milion dolara je bila cena za najskuplju venčanicu ikada viđenu ispred oltara.

Osim pomenute, odabrali smo još četiri ekstrevagantna i ludački skupocena modela, koje su na svojim venčanjima ponele Kim Kardašijan, Amal Kluni i Kejt Midlton.

meri-santal-miler

Venčanica koja se nalazi na petom mestu jeste ona Grčke princeze koja je nosila unikatni Valentinov dizajn. Čak 25 osoba je izrađivalo haljinu Meri-Šantal Miller koju su krasili biseri, a koštala je 225.000 dolara.

amal kluni

Amal Kluni na svom venčanju sa Džordžem Klunijem nosila je haljinu Oskad de la Renta, koju je samo za nju dizajnirala Sara Barton. Venčanje je koštalo 4,6 miliona dolara, a samo mali deo budžeta izdvojen je za venčanicu koja je koštala 380.000 dolara.

kejt midlton

Kraljevsko venčanje o kojem će se sigurno pričati decenijama jeste venčanje Kejt i Vilijema, koje su prenosile sve televizije. O haljini Kejt Midlton svi bi imali nešto za reći jer je naprosto prelepo izgledala na njoj. Vojvotkinja je nosila haljinu s potpisom Sare Barton za Aleksander Mekvin, a koštala je 400.000 dolara.

kim kardasijan

Kim Kardašijan za svoju venčanicu potrošila je 500.000 dolara a dizajnirao ju je Rikardo Tisci za Živenši. Uz haljinu odvojila je i nešto novca za štikle Balmain koje su koštale 40.000 dolara.

viktorija svarovski

Venčanica koja se nalazi na prvom mestu, a i nosi titulu one najskuplje jeste ona od australijske pevačice i naslednice Viktorije Svarovski. Bila je ukrašena sa 500.000 kristala i naprosto ostavlja bez daha.

Prelepe fotografije tradicionalnih venčanja širom sveta

Izvor: DDL

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share via
Copy link