Film Vesti

Najskuplja serija ikada stigla na Netfliks i doživela potpuni fijasko kod kritičara

3 body problem serija

Jedna od najskupljih serija u 2024. godini morala je da opravda velika očekivanja. Međutim, ovo ostvarenje zasnovano na kineskim bestselerima, po svemu sudeći, propalo je, a kritičari su kritikovali previše složenu radnju i trenutke “dosade koja škripi zubima”.

Netfliks serija je navodno imala budžet od 160 miliona dolara, a ima osam epizoda.

Za neupućene, radnja prati astrofizičarku Je Venjije, čiji je otac ubijen tokom Kineske kulturne revolucije. Ona je godinama kasnije regrutovana u vojsku i članica je tajne misije čiji je cilj da uspostavi kontakt s vanzemaljcima.

Seriju su kritikovali kritičari, koji navode da je dosadna i previše zbunjujuća, piše Dejli mejl.

– Poput rakete koja se raspada pri poletanju, serija odmah odjuri u nekoliko pravaca odjednom. Beniof i Vajs nemaju pojma da li prave filozofski triler, istorijski ep o kulturnoj revoluciji, kriminalnu dramu, romantičnu komediju, horor film ili trejler za video-igricu – piše Kristofer Stivens za Dejli mejl.

Dodaje i da je rezultat to da sve izgleda veštački i neubedljivo.

– Nijedna knjiga nije zaista neprilagodljiva, problem je u tome što će prikazivanje na ekranu jednostavno biti previše dosadno ili zbunjujuće, a “3 Body Problem” je nekako i jedno i drugo. Beniof, Vajs i Vu su napravili radikalne i transformativne promene u izvornom materijalu, ali su izgubili nešto integralno u procesu. Ostaje nam serija koja je puna buke, ali bez živahnosti, telo lišeno života – ističe Luis Čilton za Independent.

Lusi Mangan je, pišući za Gardijan, osudila pokušaj pisaca da oponašaju uspeh “Igre prestola”, piše B92.

Izvor: srpskainfo.com

Zaposleni u Netfliksu nemaju fiksno radno vreme, biraju kada će raditi i imaju neograničeni odmor

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link