Magazin Svet

Proglašena je najružnijom ženom na svetu, a bila je najbolja majka pod kapom nebeskom

meri-prebolesti-posle-bolesti
Printscreen: Meri pre i posle bolesti

Njeno ime je Meri En Bevan i ono vam verovatno ništa ne znači. U početku nikome nije.

Meri En rodila se kao Meri En Vebster u Londonu 1874 godine. Bila je lepa devojčica, zdrava i vesela. Po završetku škole počela je da radi kao medicinska sestra, a sa 29 se udala.

Imali su dve ćerke i dva sina zajedno, i izgledalo je kao da je ovaj mladi par na putu za dug sretan zajednički život …

Kada je napunila oko trideset godina njeno telo je počelo da se menja.

Meri En je dobila tešku bolest – akromegaliju koja je počela da joj izobličuje lice i telo i da joj zadaje užasne bolove.
Mnogi su otvoreno buljili u nesrećnu ženu, ali njena muka je tu tek počinjala. Preko noći njen muž je umro a ona je ostala samohrana majka četvoro dece. Iako i sama teško bolesna, morala je nekako ka obezbedi porodicu, svoja dva dečaka i dve devojčice.

Deca su gladovala a ona nije znala šta da radi. Tada je naišla na takmičenje za najružniju ženu. Pregazila je svoj ponos i prijavila se. Tada je Meri En pokazala da je mnogo više od neke nesrećnice. Bila je stena.

Pobedila je. Titulu najružnije žene nosila je kao orden jer je to značilo da će moći da prehrani decu.

Marry Ann Bevan,nicknamed“the ugliest woman in the world“but when you know her story you’ll call her „The most beautiful…

Posted by Sais Stanfard on Monday, April 26, 2021

Pridružila se cirkusu. Trpela je da joj se smeju, da joj dobacuju i da je vređaju samo da bi mogla da brine o svojoj porodici. Postala je toliko poznata da je cirkus vodio na turneju po Njujorku i Glazgovu.

Dok su drugi upirali prstom u nju ona je postajala slavna. Zaradila je platu koja bi po današnjim merilima iznosila 42.000 dolara za samo četiri nedelje. Počela je toliko da zarađuje da je zapretila da će tužiti svaku ženu koja kaže da je ružnija od nje.

Umrla je 1933. godine u svojoj 69. godini potpuno obezbedivši svoju decu tako što je žrtvovala svoj ponos kako bi im pružila bolji život koji ona nije mogla da sanja. Ko bi sada mogao da kaže da je ovakva žena ružna?

Nažalost, prikazivanje bolesnih ljudi kao nakaza je bilo često u tadašnjem društvu, ali je ova okrutna praksa barem obezbeđivala osnovna primanja odbačenima i drugačijima. prenosi Blic.

Da postoje standardi za lepotu duše, Meri En Bevan bi bila najlepša žena na svetu.

 

8 zemalja u kojima žive najružnije žene na svetu, 1. mesto će vas šokirati

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

171 Shares
171 Shares
Share via
Copy link