Novi Sad Uncategorized

Najromantičnija mesta u Novom Sadu

Kažu da je svako mesto idealno ukoliko ste sa osobom koja vam se dopada. Ovo je sigurno tačno, ali ipak određena mesta daju neku posebnu čar i čine zajedničke trenutke još lepšima. U Novom Sadu, pored romantičnih restorana i 13 čuvenih mesta za ljubljenje, koje je jednog kišnog dana ispisao jedan student na raznim lokacijama u gradu, postoji još nekoliko savršenih mesta za prvi sastanak, poljubac ili šetnju.

Dunavski park

Gotovo svaka novosadska ljubavna priča iz šezdesetih godina prošlog veka u neraskidivoj je vezi s gradskim korzoom. Tu su se sklapala doživotna prijateljstva, skrivali tajni pogledi, i padali prvi poljupci. Danas prolazeći kroz glavnu,  Zmaj Jovinu ulicu, možete videti mnogo parova. Oni se uglavnom ne zadržavaju ovde, već produžuju do Dunavskog parka. Ovo mesto pravo je uživanje za mlade, školarce, studente,  parove sa decom ali i one starije. Park je najživlji u proleće kada je gotovo nemoguće naći slobodnu klupu.

dunavski-novi-sad
Aleksandar Milutinović

Kej

Oni koji više vole da šetaju i uživaju u romantičnom pogledu na Petrovaradinsku tvrđavu odlučuju se za Sunčani kej. Ovde parovi često povedu i svoje kućne ljubimce, voze rolere i biciklove zajedno, trče i bodre jedno drugo, ili jednostavno uživaju u laganoj šetnji. Mnogi od njih negde na polovini puta, tačno naspram tvrđave, zastanu, sednu na bedem, i uživaju u pogledu na Dunav i mostove.

Petrovaradinska tvrđava

Najlepše fotografije zaljubljenih parova svakako su nastale na najpoznatijem mestu u Novom Sadu, Petrovaradinskoj tvrđavi. Kod sata, na klupici, kod ograde, ispred malih tunela, na stepenicima, ili mostićima, gde god da stanete, ne možete pogrešiti. Vikendom je ovde uvek gužva. Predah od šetnje mnogi potraže u obližnjim lokalima iz kojih uživaju u pogledu na Novi Sad. Uveče, na stolovima se uvek nađe i sveća koja upotpunjuje romantičan doživljaj.

ljubav-prolece-milenko
Milenko Stanković / Petrovaradinska tvrđava

Bioskop

Staro dobro mesto za romantiku je i bioskop, naravno pod uslovom da je film posebno odabran. Danas ovo mesto možda i nije toliko popularno, pogotovo za romantičke sastanke, ali nekada je ovo bilo jedino mesto gde su mladi mogli da budu sami, i gde su počinjale mnoge ljubavne priče.

Ribarac

Na popularnom novosadskom Ribarcu, sve je više restorana i kafića u kojima je romantika zagarantovana. Svež vazduh, pogled na Dunav, tamburaši i dobro vino čine svalko veče provedeno ovde nezaboravnim. Upravo ovde, najveći broj parova izgovara sudbonosno da.

Salaši

Za one koji vole mirnija mesta, malo dalje od samog grada, tu su mnogobrojni salaši koji se nalaze na desetak kilometra od Novog Sada. Ovde se uglavnom služe tradicionalna jela, imate mogućnost da se provozate starim kočijama ili prošetate vojvođanskim ravnicama, daleko od svakodnevnih problema i gradske buke.

 Sremski Karlovci

sremski-karlovci-cedo
Čedo Lukić / Sremski Karlovci

Pored salaša, tu su i Sremski Karlovci, nekoliko kilometara od Novog Sada. Ispred najstarije gimnazije u Srbiji, nastajale su najpoznatije ljubavne pesme, a u dvorskoj bašti mnogi pesnici šetali su sa svojim dragama. Danas u ovom romantičnom mestašcetu možete uživati sa vama dragim osobama.

Pogledajte i najlepše slike Novog Sada

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

komentar

Klikni da objaviš komentar

1.2K Shares
1.2K Shares
Share via
Copy link