Lifestyle Magazin

10 najpretraživanijih pojmova 2021. u Srbiji – neke zaista nismo očekivali

gugl

Kompanija Google objavila je svoju godišnju listu najpretraživanijih pojmova, nudeći jedinstven uvid u najznačajnije momente i trendove u Srbiji tokom 2021. godine.

Kako 2020. tako i prošlu godinu u Srbiji obeležila je tema COVID-19 pandemije. Građane je najviše zanimalo koje su to nove mere Kriznog štaba kao i informacije o prijavi za dobijanje 30 evra, i upravo ova dva pojma su bila najtraženija na Google pretraživaču. 2021. godine su nas napustila i velika imena iz javnog života, pa su se između ostalog na listi najtraženijih pojmova našla i imena poznatih izvođača sa muzičke scene – Marinka Rokvića i Đorđa Balaševića.

Osim toga, građani Srbije su tokom 2021. godine na Google pretraživaču najčešće pretraživali i aktuelne događaje, poznate sportistkinje i sportiste, kao i televizijske programe.

TV programi koji su ove godine privukli najveću pažnju gledalaca bili su domaća serija „Crna svadba“, rijaliti program „Zadruga 5“, planetarno popularna serija „Squid Game“, kao i domaća ostvarenja „Kalkanski krugovi“ i „Tajna vinove loze“.

Među događajima koji su najviše interesovali ljude u Srbiji uglavnom dominiraju sportski događaji, koji još jednom potvrđuju popularnost sporta u Srbiji, jer su se NBA utakmice, Euro 2020, dinamičan fudbalski meč Srbija-Portugal i dugoočekivane Olimpijske igre našli među najpretraživanijim sportskim događajima ovde godine.

Evrovizija uvek privlači pažnju publike, kako u zemljama regiona tako i u Srbiji, pa se ovaj pojam našao na drugom mestu najpretraživanijih događaja ove godine.

Na vrhu liste najpretraživanijih sportista i sportistkinja našli su se Novak Đoković, Milica Mandić i Kristijan Eriksen.

U produžetku možete pogledati liste najpretraživanijih pojmova, TV programa, sportista i sportistkinja u Srbiji tokom 2021. godine.

Najpretraživaniji pojmovi u Srbiji:

– Nove mere
– Prijava za 30 evra
– Marinko Rokvić
– Đorđe Balašević
– Krizni štab
– Popcat
– Novak Đoković
– NBA
– Crna svadba
– Euro 2020

Najpretraživanije TV serije i rijaliti programi:

– Crna svadba
– Zadruga 5
– Squid Game
– Kalkanski krugovi
– Tajna vinove loze
– Pokucaj na moja vrata
– Ginny and Georgia
– Pevačica
– Jedini izlaz
– Vreme zla

Najpretraživaniji sportisti i sportistkinje:

– Novak Đoković
– Milica Mandić
– Kristijan Eriksen
– Rafael Nadal
– Tijana Bošković
– Ivana Španović
– Rodžer Federer
– Jovana Preković
– Stefanos Tsitsipas
– Aleksandar Mitrović

Supruga Dejana Tomaševića u bolnoj ispovesti o opakoj bolesti: Možda neću biti živa kad sin pođe u školu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link