Lifestyle Moda

Najpopularniji model na svetu: Kako je u mladosti izgledala 88-godišnja Karmen

Karmen Del Orefiče danas ima 88 godina, modelingom se bavi od svoje 14. godine i slovi za najpoznatiji model na svetu. Karmen je krasila neke od prvih naslovnica čuvenog Voga, a njena urođena harizma i fotogeničnost opčinile su svet mode i fotografije.

Karmen je kćerka jedne balerine i muzičara. Živela je u izuzetno siromašnoj umetničkoj porodici. Par se razveo kada je Karmen bila dete, a ona je pripala majci. Želeći da njena kćerka pođe njenim stopama, majka je upisuje na balet, piše portal Stil.

View this post on Instagram

👗

A post shared by Carmen Dell’Orefice (@carmen_dellorefice) on

Njena majka je bila izuzetno zahtevna žena i od Karmen je tražila savršenstvo. Tokom celog svog mladog života, Karmen je smatrala da je ružna, jer je bila visoka i mršava. Dečaci se nisu zanimali za nju.

Njena majka nije mogla da je sama odgaja pa je Karmen često boravila u inetrnatima sanjajući o karijeri balerine. Međutim, reumatizam je ugasio njene snove.

Tako je Karmen sa samo 14 godina započela karijeru manekenke. Već 1947. godine, njena slika je bila na naslovnici Voga.

View this post on Instagram

Первая обложка Кармен! Обложка журнала "Vogue" напечатанная в октябре 1947г. После этого она стала одной из четырёх самых юных моделей данного журнала. #vogue 😻💃🏻 Сама Кармен была не в восторге от этой фотографии: «Отчетливо помню, как, сойдя с автобуса, увидела связанную веревкой стопку журналов около газетного киоска. Взглянув на свое изображение, залилась слезами. Я просто ненавидела этот снимок: мои волосы были стянуты в пучок, и я была похожа на мальчика». #women #girl #womensfashion #fashion #carmendellorefice #carmen #orefice #moda #model #wow #wonderful #beauty #beautiful #love #voguemagazine 💋

A post shared by • Carmen Dell'Orefice • (@carmendellorefice_fun) on

Samoj Karmen se nije dopala ta fotografija. Seća se da je izašla iz autobusa i na jednom kiosku videla Vog i svoju dečačku frizuru. Umalo je zaplakala.

Iako je radila kao manekenka nije bila bogata. Ponekad nije imala dovoljno novca ni za hranu. Vremenom je zarada porasla na 25 dolara na sat. Karmen je morala da štedi svaki dolar.

Ona i njena majka živele su bez tople vode, stalno im je nešto nedostajalo. Morale su da založe mašinu za šivenje kako bi platile kiriju za stan. Međutim takav život je naučio da ceni svaki dolar, ali i život.

View this post on Instagram

😈

A post shared by Carmen Dell’Orefice (@carmen_dellorefice) on

1963. godine, Karmen je odlučila da napusti manekenstvo. Ubrzo se udaje i rađa kćerku, a već 1978. godine se vraća manekenstvu.

Mnoge manekenke smatraju da je starost prepreka za ovaj posao, ali ne i Karmen. Ona je pustila kosu da joj prirodno sedi, dok ni jednom nije podlegla plastičnoj hirurgiji.

Izdaje knjigu pod naslovom „Biti lep: tajne i trikovi koje sam naučil tokom 40 godina radeći kao model.“

Karmen Del Orefiče je žena koja ne podleže stereotipima.

View this post on Instagram

Sun ☀️

A post shared by Carmen Dell’Orefice (@carmen_dellorefice) on

Preciznom formulom za lepotu naučnici izračunali ko ima najlepše lice na svetu

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

212 Shares
212 Shares
Share via
Copy link