Lifestyle

Preciznom formulom za lepotu naučnici izračunali ko ima najlepše lice na svetu

Mnogo faktora utiče na ljudsku percepciju lepote – osim puke fizičke privlačnosti veliku ulogu igraju popularnost, šarm, seksepil, modni stil, inteligencija…

Ipak, posebnu pažnju privlači dobro poznata teorija zlatnog preseka, koja tvrdi da su sklad i idealne proporcije glavni faktor lepote.

Stručnjaci su uz pomoć proračuna koji uključuje analizu čak i najsitnijih pojedinosti poput veličine i pološaja usana, nosa, brade, jagodica vilica, ove godine došli do zaključka da savršene proporcije lica ima supermodel Bela Hadid, piše portal Blic žena.

https://www.instagram.com/bellahadid/?utm_source=ig_embed

Slavna manekenka je posle svih merenja ubedljivo zauzela prvo mesto na listi najlepših žena planete sa rezultatom od 94, 35 odsto, dok se na drugm mestu našla Bijonse.

„Nakon što su svi parametri izmereni, jasno je da je Bela pobednica – njen rezultat pokazuje da ima savršeno lice. Najviši procenat je postigla njena brada sa 99,7 odsto, što je samo 0,3 odsto daleko od čistog savršenstva“, objasnio je Hulijan De Silva, vođa naučnia koji su radili na projektu.

https://www.instagram.com/bellahadid/?utm_source=ig_embed

„Ove potpuno nove tehnike komputerkog mapiranja omogućuju nam da rešimo misteriju šta je to tačno što nekog čini fizički lepim“, dodao je on.

Na listi su se našle islavne lepotice poput Natali Portman, Arijana Grande, Skarlet Johanson…

https://www.instagram.com/bellahadid/?utm_source=ig_embed

Sa ili bez ove titule, Bela je svakako jedna od najuticajnijih supermodela današnjice, koja sa sestrom Điđi i najboljom prijateljicom Kendal Džener piše istoriju savremenog manekenstva.

Gotovo da nema revije na čijoj se pisti ova 23-godišnjakinja nije pojaila, a ona je i jedna od glavnih svetskih trendseterki za koju tvrde da dobar stil drži u malom prstu.

Najlepša deca na svetu čiji izgled će vas hipnotisati (FOTO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

243 Shares
243 Shares
Share via
Copy link