Magazin Srbija

Srbin Bora je najveštiji džeparoš ikada za čiji je savet policija plaćala bogatstvo (VIDEO)

Bora Milojkovic
Foto: Printskrin/Youtube

Ovo je priča o najpoznatijem džeparošu iz nekadašnje Jugoslavije odnosno Srbije, koji je svojevremeno bio svetska zvezda!

Njegovo ime je Bora Milojković i on je čovek koji je zaradio međunarodnu slavu i ogroman novac svojim neobičnim umećem džeparenja. U svetu je poznatiji pod umetničkim imenom “Borra Kralj Džeparoša”.

Bora počeo u cirkusu

Bora je svoju veliku slavu stekao predstavama u jednom od najpoznatijih evropskih cirkusa,“Circus Knie“ iz Švajcarske.

Specijalnost mu je bila veština da gledaocu kada ga izvede na binu da mu ukrade novčanik iz džepa, da bi se nakon toga pojavio u džepu drugog posmatrača predstave na drugoj strani cirkusa!

Pored toga, Bora je uspevao neprimetno da sagovorniku skine sat s ruke, tregere s pantalona i naočare s nosa, a da to on uopšte ne primeti.!

Ovu tačku najpoznatiji džeparoš iz Srbije Bora Milojković je doveo do perfekcije. Ubrzo, njegov neobičan talent džeparenja primetili i policajci iz britanskog Skotland Jarda, pa su ga unajmljivali da im održi predavanja o tehnikama džeparenja.

Od ovog posla uspeo je da zaradi pristojnu sumu novca, kojom je kupio celu ulicu u Gracu u Austriji, koja se i danas zove “Borraweg”.

U nastavku pogledajte kako Bora „džepari“ policajce Skotland Jarrda….

Borin sin je nastavio tradiciju

Od Bore ovaj “zanat džeparenja” je uspeo da nauči njegov sin, koji je nastavio tradiciju oca.

Njegovo umetničko ime je Čarli Bora, koji i pored toga što nastupa u predstavama širom sveta redovno savetuje austrijsku i švajcarsku policiju takođe kao i njegov otac o tehnikama džeparenja.

Pogledajte predstavu Čarli Bore sina poznatog srpskog džeparoša Bore i predavanje koje je održao policajcima:

Izvor: zanimljivostidana.com

Počeo je kao cirkuski radnik, postao glumac i frajer kojem nisu odolele 2 najlepše žene na svetu

27 Shares
Share via
Copy link