Lifestyle Magazin

Isto muško ime već godinama najpopularnije i u Srbiji i u Hrvatskoj

najpopularnije musko ime

Luka je prošle godine bilo daleko najpopularnije ime za dečake u Hrvatskoj, a dobilo ga je 984 muških beba. Iza njega na vrhu liste našla su se biblijska imena David (568), Jakov (500), Ivan (482), Petar (431), Matej (360)…

Blic piše kako je Luka i dalje najpopularnije ime za dečake i u Srbiji, dok je najpopularnije žensko ime Sofija.

U Hrvatskoj na prvom mestu imena za devojčice prošle godine bila je Mia (563), a iza nje našle su se Ema (409), Lucija (375), Sara (374), Nika (344)…

Inače, u Hrvatskoj, za razliku od mnogih drugih zemalja (primera radi u Nemačkoj je zabranjeno ime Adolf Hitler, a u Švedskoj Ikea), ne postoji lista zabranjenih imena, no itekako postoje neobična imena koja su roditelji davali deci, piše portal Buka.

Prošle godine u Zagrebu ime Val dobilo je tako 8 dečaka. Pet njih nazvano je Kai, kao i Lav. Ime Zrin dobilo je šest dečaka, a Lian njih pet.

I ime Artur dobilo je pet zagrebačkih dečačića, a Vilim njih čak šest.

Što se devojčica tiče, u Zagrebu su se prošle godine rodile neke s jako neobičnim imenima. Tako je ime Zita dobilo osam devojčica, baš kao i ime Marla. Erin je dobilo takođe osam, a Mirjam njih devet. Imena Eli dobilo je devet curica, a Vida njih 13. Ime Lotta dobilo je 12 devojčica.

Pre nekoliko meseci portal Nameberry pitao je svoje čitatelje koja im se imena najviše sviđaju u 2020, odnosno koje bi ime dali svojoj bebi, a na vrhu liste našli su se Asher odnosno Luna.

Ona ima najčudnije ime u Srbiji, za koje je malo ko čuo

Tamara Obradović

Tamara Obradović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

14 Shares
Share via
Copy link