Magazin Srbija

Najmlađi upravnik zgrade ima 19 godina, dvorište buja, sve je pod konac, u liftu muzika

upravnik zgrade
Foto:24sedam/Goran Sivački

Najmlađi upravnik zgrade u Beogradu , Viktor Lukuć ima samo 19 godina. Viktor je upravnik u Ulici Stevana Opačića 12 u Rakovici koja je dom za 70 stanara. Dok za njega komšije imaju samo reči hvale i ističu da je preporodio svoju zgradu, ovaj mladi Rakovčanin skromno kaže za 24sedam da mu obaveze upravnika ne padaju teško.

U toj zgradi živi odmalena, sa roditeljima. Iako se promenilo mnogo upravnika, njegovi roditelji kažu da nikada nisu ni pomislili da će se jednog dana i njihov sin naći na tom mestu.

Viktor kaže kako se već sa 16 godina zainteresovao za taj posao, ali ga je obavljao samo nezvanično. Međutim, već tada je dobijao pohvale od komšija koje su bile zadovoljne njegovim idejama.

– U početku, kada su videli koliko imam godina, bili su sumnjičavi, ali kada sam sve završio, svidelo im se i podržali su me. Oni su mi bili glavni motiv – navodi Viktor.

Objašnjava da su za rad i održavanje zajednice najbitniji osećaj jedinstva i želja da se učini bolje za okruženje u kojem se živi.

–  Ljudi su uvek tu da pomognu, komšija dotera šta treba, komšinica zalije cveće, svako doprinese onoliko koliko može – navodi mladi upravnik.

Viktor Lukić je poznat i po brojnim humanitarnim akcijama u kojima je učestvovao zajedno sa svojom stambenom jedinicom i stanarima.

Prioriteti su mu, kada je tek počinjao, bili poslovi kao što su košenje trave i održavanje ograde, a onda su krenuli ozbiljniji projekti, vezani za vodu, struju.

U liftu ove šestospratnice, gde živi 70 stanara, čuje se i muzika, sva obaveštenja su uredno okačena, a dvorište zgrade izgleda kao da je bašta neke privatne kuće.

Viktor organizuje i radne akcije, kada se stanari okupe i, kao na primer zimi kada čiste okolne ulice od snega.

Kako kaže, šteta je što nema još mladih upravnika poput njega. Uvažava savete starijih i vodi se time da je iskustvo bitno u svemu.

Za posao koji obavlja sada prima simboličan iznos, ali kada bi postao profesionalni upravnik, za šta mu treba licenca, a što mu je u planu da realizuje sledeće godine, tada bi taj iznos bio znatno već

Na pitanje da li uz sve te obaveze stiže da se viđa sa drugarima, ali i da uči, on kaže da je uz dobru organizaciju sve moguće.
– Trudim da se postignem sve. I da radim i da se družim – rekao je Viktor.

upravnik zgrade
Foto: 24sedam/Goran Sivački
upravnik zgrade
Foto: 24sedam/Goran Sivački

Izvor: 24sedam.rs

Muke upravnika novosadskih zgrada: Ljubavni jauci i buka golubova dok ih dave mačke

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
16.6K Shares
16.6K Shares
Share via
Copy link