Magazin

Najmanji restoran na svetu ima samo jedan sto, a za goste važe stroga pravila misterioznih domaćina

restoran
Printscreen Instagram

Da biste uživali u vrhunskim jelima i vinima ovog popularnog restorana morate da izdvojite pozamašnu novčanu svotu.

Ako mrzite gužve u restoranu ili samo želite intimno iskustvo večere za dvoje, možete krenuti prema mestu Vakone, gde vas čeka Solo Per Due.

Italijanski restoran za dvoje koji radi više od tri decenije smestio se na sat severno od Rima, u ruralnoj kući iz 20. veka okruženom predivnim vrtom i palmama koje su tamo stigle sa svih strana sveta.

„Najmanji restoran na svetu“, prema rečima vlasnika, piše CNN, ekstravagantno je mesto na kojem ekskluzivno iskustvo košta nešto više od 450 evra.

Za ovu cenu gosti uživaju u šampanjcima, vrhunskim vinima, mesnim ili ribljim jelima, kao i personaliziranom desertu – torti koja se ispisuje natpisom prema želji.

Testenina u obliku srca, škampi i školjke neka su od jela s menija u kojima se uživa pod svetlošću sveća. Za one koji su željni pikanterija na zahtev se može organizovati privatni vozač koji će pokupiti goste, pa i uživati u vatrometu.

Prema internet recenzijama, iskustva gostiju su šarolika. Dok neki tvrde da su se proveli kao nikada u životu, drugi smatraju da takvo iskustvo ne vredi novca te da je previše turističko.

Sama procedura rezervisanja večere u Solo Per Due funkcioniše tako da se najavite telefonski u večernjim satima i dogovorite detalje za večeru. Kako je tražnja velika, potrebno je rezervisati mesecima pre željenog termina i najaviti se deset dana ranije.

Pravila su stroga pa ako poželite da dođete ranije od dogovorenog vremena kako biste zavirili u kuću, mogla bi vas dočekati zatvorena vrata.

Pola sata pre dolaska potrebno je najaviti se vlasnicima. Zanimljivo je i da vam vlasnici neće reći svoja imena jer, kako kažu, nisu važni oni, nego samo iskustvo. Doza tajnovitosti i privatnosti prisutna je i tokom same večere pa vam tako konobari neće smetati sve dok ne pozvonite srebrnim zvoncem.

Stoga ne čudi što su gosti najčešće parovi koji tamo slave rođendane, godišnjice i veridbe, a u skladu s time je i enterijer romantično uređen.

Cveće raspoređeno između slika i bista slavnih ličnosti, ogledala u raskošnim okvirima, klavir, crvene sofe i kamin čine poseban ugođaj koji neki gosti opisuju kao filmski set.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wesley Fernandes (@wesley1707)

Izvor: Pun kufer

Zatvoren restoran Bake Praseta u NS zbog hrane u obliku muškog polnog organa i sanitarnih nepravilnosti

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link