Beograd Magazin

Zgrada najmlađeg upravnika u Srbiji zvanično ima i najlepši ulaz 2021. godine

Viktor-upravnik-zgrade
Foto: Стамбена Заједница/Facebook

Devetnaestogodišnji Viktor Lukić je najmlađi upravnik zgrade u celom Beogradu. On je upravnik zgrade u Ulici Stevana Opačića 12 u Rakovici koja je dom za 70 stanara. Komšije su ga i ranije hvalile govorivši kako je uspeo da preporodi svoju zgradu.

To nije ostalo nezapaženo, a ovaj mladić sada može da se pohvali i odlikovanjem koje je zasluženo dobio. Njegova zgrada pobedila je na takmičenju „Najlepši ulaz Beograda 2021“.

Viktorov entuzijazam, posvećenost, trud, rad i zalaganje – ali i sloga svih stanara pod krovom zgrade u Rakovici učinili su da baš ovaj stambeni objekat bude pobednik na konkursu koji organizuje beogradsko Javno preduzeće „Gradsko stambeno“.

Viktor kao mladić koji je je pun pokretačke energije, često organizuje humanitarne i radne akcije. Ne pada mu teško da okupi stanare i zajedno počiste sneg ispred ulaza tokom zime, ali i okolne ulice.

U ranijem obraćanju za medije ovaj mladić je rekao da su za rad i održavanje zajednice najvažniji osećaj jedinstva i želja da se uvek uradi nešto bolje za okruženje u kojem se živi.

Kada svako doprinese onoliko koliko može i počisti prvo ispred svog ulaza, tada i okruženje neminovno postaje lepše mesto za život. A Viktor i “podređeni” mu stanari, u celom Beogradu, to najbolje znaju. Sada i zvanično.

Najmlađi upravnik zgrade ima 19 godina, dvorište buja, sve je pod konac, u liftu muzika

541 Shares
541 Shares
Share via
Copy link