Lifestyle Magazin

One su zavele Jugoslaviju: Kako danas izgledaju najveće lepotice sa naslovnih strana?

manekenke
Foto: Instagram Ana Sasso, Bernie Mavort, Printscreen Elle Srbija

Lepotice koje su obeležile naslovnice stare Jugoslavije nisu imale hemijske tretmane, hijalurone, podizanja obrva i ostale tretmane koje su danas kao „dobar dan“. Ipak, cela Jugoslavija je bila luda za njima, piše Zadovoljna.

Kako su izgledale nekad, a kako sad najveće lepotice iz tog vremena?

Ljiljana Perović

Bila je omiljena manekenka supruge nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Josipa Broza – Jovanke Broz. Belgijska princeza poredila ju je sa Merilin Monro. Manekenstvom se bavila od 1970. do 1986. godine.

Bila je u braku sa glumcem Irfanom Mensurom, sa kojim ima sina Filipa. A nakon manekenske karijere posvetila se novinarstvu.

Bernarda Marovt

Slovenka je izabrana za mis Jugoslavije na izboru u Zagrebu 1982. godine. Ipak, na izboru za najlepšu ženu sveta u Londonu diskreditovali su je zbog nagih fotografija objavljenih u „Startu”, koji je bio naša verzija „Plejboj”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bernie Marovt (@berniemarovt)

Danas ima 61 godinu, a i dalje radi kao model i snima reklame. Već dugi niz godina u Sloveniji organizuje međunarodno takmičenje fotomodela, a otvorila je i školu manekenstva za mlade.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bernie Marovt (@berniemarovt)

Ana Sasso

Lepota Ane Sasso pamti se decenijama. Jedna od najlepših Jugoslovenki, plavuša s reklame za Pipi u kojoj u mokroj majici istrčava iz mora, danas ima 57 godina i i dalje reklamira kupaće kostime. Ona je 1982. proglašena za mis Jugoslavije na izboru koji je organizovao sаrаjevski časopis „As“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Sasso (@sasso.ana63)

Ana u 59. godini i dalje izgleda odlično, pa je sudeći po objavama na Instagramu, i dalje angažuju da reklamira kupaće kostime.

„Veliki sam gurman, a ako ponekad preteram, sledećih par dana sebi ponešto uskratim i tako održavam balans“, izjavila je jednom prilikom. Uz to ona na društvenim mrežama često deli i delove svojih treninga, a vežba redovno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Sasso (@sasso.ana63)

Beba Lončar

Beba Lončar je sigurno jedna od najlepših Srpkinja svih vremena. Bila je zvezda filma „Ljubav i moda“ koji je obeležio jednu epohu. Danas, u 79. godini, izgleda jednako graciozno.

Zanimljiv je bio njen odgovor medijima o tome kako je od honorara za „Ljubav i modu“ sebi kupila mercedes i bundu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ID Hair Salon (@id_hair_salon)

„Uopšte nije bila za mene, više onako za starije žene. Ali u Jugoslaviji tada svega toga nije bilo. Jednom sam sama sebi kupila veliki dijamant! Za to mi nikad nije trebao frajer. Mislim, ako je galantan, utoliko bolje“, rekla je medijima.

Današnje devojke ne mogu ni da zamisle šta su sve žene u Jugoslavije morale da rade

OGLAS

76 Shares
Share via
Copy link