Magazin Top 10

Legenda kaže da Novosađani najvole krempitu i evo najboljih 5 u gradu

Krempita
Foto: Poslastičarnica Evropa

Gotovo da nema restorana ni poslatičarnice u Novom Sadu koji na svom meniju nemaju ovu ukusnu poslaticu koju retko ko da ne voli. Ali retke su one baš  prave, na tradicionalan način spremljene krempite.

Da bi bila prava morala bi biti napravljena od hrskavih kora spremljenih od  lisnatog testa, filovana laganim kremom od umućenih domaćih jaja i vanile.

Izdvajamo mesta gde možete uživati u ukusu ove poslastice. A vi nam slobodno pišite vaše predloge.

Restoran „Terasa“

Nalazi se na platou Petrovaradinske tvrđave, pored čuvenog sata, odakle se pruža jedinstven pogled na Dunav i grad. Ambijient i ponuda hrane su prilagođeni najrazličitijim ukusima – pizze, paste, bifteci, kao i veliki izbor poslastica.

Mnogi sugrađani smatraju da se ovde jede najlepša krempita u gradu sa sočnim vanil filom i hrskavim koricama. Što ne čudi s obzirom na to da njihovi poslastičari koriste samo proverene i sveže sastojke.

Poslastičarnica „Carigrad“

Carigrad je jedna od najstarijih poslastičarnica u Novom Sadu, osnovana još 1937. godine i još uvek se nalazi na istom mestu, na bulevaru Mihajla Pupina 11.

Već treća generacija Ristića prenosi i baštini najbolje recepte baklava, tulumba, sutlijaša i ostalih slatkih đakonija koje su u ponudi Novosađanima i gostima našeg grada. Njihova krempita je nadaleko poznata. Tako da ako želite da uživate u krempiti bez aditiva, po starom receptu naša preporuka je „Carigrad“.

Dodajte još bozu, limunadu ili domaću kafu u prijatnom ambijentu u stilu osamdesetih godina prošlog veka i vratićete se u neka lepša vremena.

Poslastičarnica „Kristina“

Čak na dve lokacije u gradu, na Bulevaru Patrijarha Pavla i na Bulevaru Slobodana Jovanovića nalazi se poslatičarnica Kristina koja u svojoj ponudi ima veliki izbor ukusnih poslastica, kolača i torti koje su već nekoliko decenija izbor Novosađana.

Poslastičarnica Kristina
Foto: Poslastičarnica Kristina

 

Među naprodavanijim poslasticama u ovoj poslastičarnici izdvaja se upravo krempita koju prave sa kuvanim filom i po starinskom receptu vlasnicine bake.

Poslastičarnica „Evropa“

Ova poslastičarnica u centru grada poznata je po sladoledu, za koji mnogi tvrde da je jedan od najboljih u gradu. Pored sladoleda Novosađani ovde uživaju i u krempiti za koju tvrde da je jedna od boljih. Sprema se po starom receptu koji je već dugo u porodici Redžepi vlasnika poslastičarnice.

krempita
Foto: Poslastičarnica Evropa

 

Nacionalna klasa by Vojvodina

U ovom popularnom lokalu TC „Big“ služi se veoma neobiča krempita. Gornja korica je narendan i naprosto se topi u ustima. Porcija je prilično velika a vanil krem neodoljiv. Ukoliko šopingujete u ovom tržnom centru nećete pogrešiti ukoliko ovde svratite na slatki predah.

Najlepši čokoladni kolači u Novom Sadu

Irena Bjelić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

309 Shares
309 Shares
Share via
Copy link