Putovanja Srbija

Najlepša mesta za odmor na Dunavu i sve njegove lepote koje je nemoguće opisati rečima

dunav

Beskrajni plavi Dunav i sve njegove lepote gotovo je nemoguće rečima opisati i dobro dočarati. U njegovu jedinstvenu lepotu najbolje bi bilo uveriti se iz prve ruke.

Nakon Volge, Dunav je najduža reka u Evropi, a njeno izvorište se nalazi na samom jugozapadu Nemačke. Ova divna reka već vekovima spaja razne zemlje i narode. Kulturni značaj ove reke izuzetno je veliki za celu Evropu.

Kroz našu zemlju Dunav teče pored naših najistaknutijih i najznačajnijih tvrđava i pored najlepših srpskih gradova.

Ukoliko vas zanima da otkrijete koja su to mesta, samo nastavite da čitate dalje.

Odmor u Smederevu

smederevo tvrdjava dunav

Smederevo je uvek dobra ideja za odmor ili za vikend izlet. Ovo je grad bogate kulture i tradicije, grad koji neguje svoje značajne građevine i spomenike kulture. Još jedna prednost Smedereva jeste što će vam ovaj grad pružiti fantastičan pogled na sve lepote i atrakcije Dunava.

Tokom boravka u Smederevu nezaobilazna atrakcija jeste čuvena Smederevska tvrđava. Preporučujemo vam da zakažete turu sa vodičem kako bi ste saznali sve o njenom velikom značaju.

Pored toga, Vinski grad u Smederevu je još jedna veoma zanimljiva i popularna atrakcija koja će oduševiti mnoge turiste.

Ukoliko se pitate gde odsesti tokom vašeg odmora u ovom gradu, tu je stan na dan Smederevo.

Bitno je da vaš smeštaj bude proveren, komforan i na dobroj lokaciji, a smeštaj u Smederevu je raznolik i može da vam sve to pruži.

Golubac – mesto jedinstvene lepote i srednjovekovne atmosfere

Ukoliko želite da osetite pravu srednjovekovnu atmosferu onda za vas nema bolje lokacije u Srbiji od prelepe Golubačke tvrđave.

Ovo je jedna od najlepših i najbolje očuvanih srednjovekovnih zdanja Srbije koje svojim veličanstvenim kulama i velepnom arhitekturom uvek iznova oduševljava sve posetioce. Ovo veličanstveno utvrđenje se nalazi na ulazu u divnu Đerdapsku klisuru.

Za sve one koji žele da posete ovo zdanje karte se kreću 600 sve do 800 dinara. Golubac je mesto bogate kulture i istorije koje će vam pružiti fantastičan pogled na Dunav i svu njegovu lepotu.

Golubac smeštaj je raznolik, tako da verujemo da će se sigurno pronaći nešto što je baš po vašoj meri i vašem ukusu.

Istražite Kladovo

Kladovo je jedan veoma poseban grad u kome je gotovo sve u znaku prelepog Dunava. Kladovo je zbog lepote svoje prirode i reke Dunav jedna od veoma popularnih i traženih destinacija za odmor. Ovde ćete spoznati svoju lepotu i veličanstvenost Dunava.

Za Srbiju je Dunav od davnina bio reka od izuzetnog značaja. Na njemu su se rađale prve civilizacije na ovim prostorima, poput kulture Lepenskog Vira.

Kladovo je grad duge istorije. Upravo se na prostoru današnjeg Kladova razvijala nova civilizacija, tako da verujemo da će vaš odmor u Kladovu biti ispunjen zanimljivostima i značajnim, istorijskim otkrićima.

Kladovo smeštaj je tu da vam dodatno ulepša i upotpuni odmor u ovom gradu, kao i da vam pruži samo najbolji smeštaj i najbolju uslugu. Na vama je samo da se prepustite i uživate.


Kao što vidite Srbija je puna divnih prostora i destinacija. Banje, reke, jezera, planine, proplanci, staze, livade, izletišta, manastiri, restorani, apartmani, hoteli, bazeni, akva parkovi, kulturne institucije, sela sve to vam nudi Srbija. Kroz mnoštvo ovih predela protiče upravo divna reka Dunav.

Nadamo se da ćete ostvariti svoj odmor iz snova i to što pre.

Top 10 najboljih lokacija za kampovanje u Srbiji na kojima ćete biti korak bliže prirodi

OGLAS

PARTNERI SAJTA


126 Shares
126 Shares
Share via
Copy link