Lifestyle Magazin

4 najgore vrste komšija: Ko je njih upoznao ni pakao mu neće teško pasti

Komšije, hteli mi to ili ne, imaju važnu ulogu u našim životima. Dobar komšija zlata vredi, a šta kada je obrnuta situacija i kada nam komšija zagorčava život?

Naravno, teško je oktirit blizu koga ćete živeti na prvi pogled, ali činjenica je da vam neprijatne komšije definitivno mogu pokvariti uživanje u porodičnoj idili, isto kako vam dobri susedi mogu život učiniti mnogo lakšim i prijatnijim.

Anketa koju je kompanija Ally Home nedavno sprovela u Americi, a u kojoj je učestvovalo 2.000 odraslih Amerikanaca, pokazala je da je čak 55% njih u životu imalo komšiju kojeg su izbegavali jer su bili “nemogući”, a 52% priznalo je da su živeli blizu nekoga koga komotno mogu da nazovu “komšijom iz pakla”, piše Still.

Ovo su najgore vrste komšija!

1. Glasne komšije

Ubedljivo su najgori oni koji žive kao da oko njih kilometrima nema nikog. Glasno se svađaju, glasno se vole, po kući kao da hodaju u gvozenim cipelama i prave žurke koji traju do jutra i zbog kojih cela ulica ne može da zaspi. Oni vam bukvalno utiču na zdravlje.

2. Sumnjive komšije

Drugi na listi nepoželjnih komšija su oni koji imaju sumnjiv stil života. Sve vreme nam je nešto čudno, a na kraju se otkrije da u garaži proizvode drogu ili se bave nekim drugim nelegalnim poslovima.

3. Aljkave komšije

Treći najgori susedi su oni koji se uopte ne brinu o svom domaćinstvu i dvorištu, odnosno ostavljaju kese sa smećem na kojem se skupljaju muve, mačke i psi, ili oni kojima pukne cev, a oni “zaborave” da je poprave iako im se u podrumu napravio bazen, a vama je mokar ceo zid koji delite s njima…

4. Oni koji zabadaju nos gde mu nije mesto

Kao četvrte najgore komšije u anketi ispitanici su istakli susede koji, čini se, više znaju o vašem životu od vas samih i zbog kojih uvek kada nešto radite imate onaj osećaj kao da vas neko gleda.

Razdaljina je dobra

Naravno, postoje i dobre komšije, a ispitanici su ih opisali kao one koji su uvek voljni da pomognu, dobro brinu o svom domu i prijateljski su raspoloženi.

Ipak, većina se složila kako je razdaljina ipak poželjna i čak 54% se izjasnilo da bi htelo da živi na mestu gde ima dosta prostora između njih i komšija.

Sa druge strane, samo 26% ispitanika reklo je kako bi radije živelo odmah uz susede.

Kakva su vaša iskustva sa komšijama? Podelite sa nama u komentarima!

Novosađanka besna na komšije ostavila Fiću nasred ulice: Bušili ste gume, lomili brisače…

Čitajte Luftiku na Google vestima

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
212 Shares
212 Shares
Share via
Copy link