Beograd Magazin Top 10

Top 10 najboljih poslastičarnica u Beogradu

Otkako je 1851. otvorena najstarija poslastičarnica u Beogradu koja i danas radi, poslastičarska bajka se samo širila i nadopunjavala. Slatki svet prestonice danas broji više stotina ovakvih objekata, a samo neki mogu ući u trku za najbolje poslastičarnice u Beogradu (poslasticarnice Beograd).

Neki kažu da ne postoji osoba koja ne voli slatko. Možda preteruju, ali kada se radi o tortama, sitnim kolačima i poslasticama, retki su oni koji mogu da odole.

Ovaj tekst je neka vrsta putokaza kroz slatke ukuse prestonice. Na ovoj listi su poslastičarnice koje prave rodjendanske torte, dečije i mladenačke torte, kao i brojne vrste kolača. Kada je u pitanju dostava kolača i torti na kućnu adresu, većina nudi i tu opciju. Napravite predah, zasladite se i proverite koja je najbolja poslasticarnica u Beogradu.

Ako u prestonicu dolazite poslom, možete da potražite neke od rent a car ponuda u Beogradu.

Poslastičarnice Beograd

Don Juan

Smešten u Durmitorskoj 3a, Don Juan nudi krajnje zavodljiv izbor torti, kolača, pa čak i pica. Ako vam treba slatki zalogaj, dopustite sebi da vas zavedu istančani ukus i fantastičan enterijer.

poslasticarnica-don-juan-bg

Poslastičarnica Don Juan je poznata po svojim veličanstvenim tortama.

Buongiorno

Na Bulevaru kralja Aleksandra 233, nalazi se slatki pozdrav. Buongiorno od skromnih početaka, pa sve do danas obećava dane ispunjene slatkim užicima. Italijanska tehnika pravljenja poslastica nudi vam torte, kolače, ali i sladolede.

buongiorno-poslasticarnica-beograd

Poslastičarnica Buongiorno je najpoznatija po vrhunskim kolačima.

Prezent

Širok asortiman slatkih proizvoda možete pronaći u Nevesinjskoj 23 na Vračaru. Prezent nudi slatkarije po svačijem ukusu. Smešten u fantastičnom prostoru, prava je destinacija za laganu subotu u kojoj ćete otkriti koliko vam je prefinjeno čulo ukusa.

Mammas biscuit house

Sigurno da vi brinete za svoj izgled. Ipak, nekada treba da odete tamo gde prestaje dijeta. Na Bulevaru Arsenija Čarnojevića 43 možete posetiti Mammas biscuit house i probati poslastice kućne radinosti. Istina je da niko ne može da sprema kao majka.

Specijal

U Nušićevoj 7 možete pronaći enterijer kao iz bajke, sa ukusima koji mu pariraju. Poslastičarnica Specijal nudi posebnu atmosferu, ali i floru ukusa od kojih nećete moći da se odvojite. Probajte nešto posebno, probajte Specijal.

Amaretti

U potrazi za posebnim iskustvima, neophodno je prepoznati kvalitet. Italijanska poslastičarnica Ammaretti, smeštena u Vojvode Šupljikca 24 budi i poziva na nova iskustva. U srcu Vračara možete probati ukuse daleke Italije.

Pelivan

Istina je da forte Pelivana leži u sladoledima, ali isto tako nude i fantastične torte. Na Bulevaru kralja Aleksandra 20 probajte recepte koji se prenose već pet generacija. Sa njima zaista ne možete da pogrešite.

Mali Princ

Definitivno jedno od najpopularnijih mesta u gradu, Mali Princ nudi veliki izbor poslastica. Idelan za posetu  sa decom koja obožavaju da jedu slatko. Povedite svoje najbliže i dozvolite sebi da budete krunisani.

Aurelio

Jedan od retkih koje prodaju i slano i slatko, ime Aurelio je sinonim za kvalitet. Smešten je na Bulevaru despota Stefana 6. Sa nekim stvarima zaista ne možete da pogrešite.

Tatina slatka kuća

Za kraj ostaje i mesto posebnog kvaliteta. Od komadnih kolača, svadbenih torti, dečijih torti, pa do torti po specijalnoj narudzbini, Tatina slatka kuća nudi sve. Ukoliko želite da probate nešto što niste nikada ne morate da putujete predaleko. Dovoljno je da odete u Ugrinovičku 90 i probate što ranije niste mogli.

Ukratko, to su najpoznatije poslastičarnice u Beogradu. Možete posetiti bilo koju od njih da biste otkrili koliko vam je razvijeno čulo ukusa. Na kraju krajeva, uvek ga možete obogatiti tako što ćete proširiti svoje horizonte. Najbitnije je zasladiti se.

Pronalaženje pravih slatkiša nije nešto prema čemu treba biti neutralan. Uzmite najbolje za sebe, i potražite najbolje poslastičarnice u Beogradu.

POVEZANO: Najbolji restorani u Beogradu

Tamara Milosavljević

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


659 Shares
659 Shares
Share via
Copy link