Magazin Novi Sad

Nacionalni park organizovao hajku na ljubitelje prirode da bi sakrio korupciju i nameštanje poslova

Deo rukovodstva Nacionalnog parka Fruška gora ove nedelje je pokrenuo neobičnu kampanju protiv grupe aktivista, planinara i ljubitelja prirode. Kampanja je istovremeno pokrenuta u najmanje 15 medija i sadrži tekstove u kojima se na prostački način vređa predsednica pokreta „Odbranimo šume Fruške gore“ Dragana Arsić.

Povod je vrlo banalan, Dragana Arsić će predvoditi protest „Secite korupciju i kriminal, a ne šume“ danas u 13 h ispred sedišta Nacionalnog parka u Sremskoj Kamenici. Skriveni razlog je mnogo dublji – upravo je pokret „Odbranimo šume Fruške gore“ otkrio brojne korupcionaške afere u Nacionalnom parku, spregu dela rukovodstva sa tajkunima, kupovinu 200 parcela na Fruškoj gori“, toksičan otpad…

Gotovo identičan tekst u kojem pokušavaju da diskredituju Draganu Arsić u isto vreme objavili su gotovo svi mediji pod kontrolom Srpske napredne stranke: Kurir, Alo, Novosti, Informer, Srbija danas, B92, Srpski telegraf/Republika… Pored „nacionalnih medija“, prljavoj kampanji su se pridružili i lokalni mediji kojima SNS na nameštenim konkursima izdašno dodeljuje novac građana: Naše mesto, NS uživo, RTV Pančevo, BRIF, Moj kraj, Embargo, RTV Bačka Palanka, 025 info, 025.rs…

Između ostalog u „istraživačkom tekstu“, pominje se da je navodno Dragan Đilas obećao Dragani Arsić mesto ministra za ekologiju, a vrhunac istraživanja u tim baljezgarijama je to što su pronašli (na njenom Facebook profilu) sliku sa bala od pre 5 godina. Običan bal, obična slika, i još javna.

Kome je to Dragana Arsić stala na žulj da njeno ime tako provlači po blatu?

Očigledno nekome iz rukovodstva Nacionalnog parka, na čiju je korupciju ukazivala. Kampanja je tempirana na dva dana pre protesta. Najpre je objavilo naprednjačko glasilo Srbija Danas u 12.00. Nakon sat i pos stiglo je naređenje ostalim naprednjačkim medijskim kerovima da se pridruže kampanji.

Svi tekstovi su nakon toga objavljeni u razmaku od nekoliko minuta. Novosti u 13.39, B92 u 13.41, Alo 13.47, Informer 13.48… Neko je sve organizovao na toliko glup način da je malom protestu dao veliku vidljivost

Ono što sigurno znamo jeste da iza prljave hajke ne stoji direktor NP Fruška gora Radoslav Krunić. Ima besprekornu biografiju i nema mrlju u karijeri.

Završio je srednju tehničku školu „Pavle Savić“ u Novom Sadu. To je završio u roku, a 15 godina kasnije i neki privatni faks.

Njegov politički uzlet kreće 2009. godine, u Demokratskoj stranci. Iz vedra neba, postavljen je na mesto predsednika Nadzornog odbora najbogatijeg javnog preduzeća u Novom Sadu – Zavod za izgradnju grada. Nakon toga u ZIG-u krenule najveće finansijske afere – transportnom magnatu Dušanu Borovicu, omiljenom biznismenu Demokratske stranke u Vojvodini u to vreme, praktično je poklonjeno 400 miliona dinara. Novac do danas nije vraćen u budžet grada. Direktor ZIG-a u to vreme je bio Borislav Novaković.

U jeku afere sa Borovicom, Krunić je u Demokratskoj stranci avanzovao, pa mu je pored funkcije u ZIG-u dodeljena i fotelja šefa Komunalne inspekcije. Na toj funkciji ga je snašla smena gradske vlasti, ali on se brzo snašao. Skinuo je gubitnički dres demokrata, obukao pobednički dres naprednjaka, i zadržao svoju fotelju u Komunalnoj inspekciji još 4 godine.

A onda mu je pala kašika u med. Postavljen je direktora Nacionalnog parka Fruška gora, u v. d. stanju, a okrenuo se i preduzetništvu. Sudeći po dokumentaciji, bio je alfa i omega u Ledenoj šumi, manifestaciji koja godišnje, iz budžeta i preko reda, dobija 5-10 miliona, ove godine 3. U Ledenoj šumi su potom usledile formalne promene, pa je upravljenje nasledila supruga njegovog partnera Milana Cvetkova, takođe iz SNS. Cvetkovljevi poslovni partneri danas dobijaju poslove na javnim nabavkama u Nacionalnom parku.

Ne zaboravite, protest je danas, u sredu 17. februara, od 13 časova ispred sedišta NP Fruška gora u Sremskoj Kamenici, Zmajev trg 1.

Kako je Exit lažirao pošumljavanje Fruške gore i osramotio se za medalju (VIDEO)

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

130 Shares
130 Shares
Share via
Copy link