Srbija Vesti

Umesto nota, buka motora: Na mestu srušene muzičke škole u Kraljevu nikao parking

parking muzička škola kraljevo
Foto: Prinscreen/n1info.rs

Poznato je da kultura i obrazovanje nisu visoko na agendi aktuelne srpske vlasti, a u to su se pred decembarske izbore uverili i građani Kraljeva, jer je na mestu nekadašnje muzičke škole nikao – parking.

Naime, stanovnici Kraljeva 13 godina čekaju da se sagradi nova muzička škola, jer je stara srušena zbog oštećenja u zemljotresu 2010. godine.

Umesto toga, sve ove godine ništa se nije dešavalo. Muzička škola je u iznajmljenim prostorijama, gradska vlast koju čine naprednjaci i socijalisti, iskoristila je plac da u jeku predizborne kampanje pred decembarske izbore građanima pokloni kao prostor za parkiranje, piše N1.

“Parking pokazuje kako vlast razume upravljanje lokalnom samoupravom”

Mesto na kome je nekad stajala škola sve do decembra prošle godine bilo je zaraslo u korov a onda se vlast dosetila da bi mogla da građanima, umesto nove škole, da parking, jer se zna da je to boljka ne samo Kraljeva, već i mnogih drugih gradova.

Umetnička i muzička škola su u iznajmljenim prostorijama, a, kako navodi reporter N1, prema nekim projekcijama za novac koji je za sve ove godine grad dao za iznajmljivanje prostora mogle su da budu napravljene najmanje tri škole.

Umesto divnih nota, muzičkih instrumenata, sada se čuju zvuci motora i sirena.

Odbornik Lokalnog fronta u Gradskoj skupštini Lazar Milosavljević za N1 kaže da taj parking pokazuje prirodu vlasti, odnosno kako oni razumeju upravljanje lokalnom samoupravom.

– Za njih lokalna samouprava i samo upravljanje njom nije ono što bi trebalo da bude – u korist građana, nego isključivo u partijsku korist.

Pošto je parking, odnosno problem parkiranja u Kraljevu trenutno veliki, oni su iskoristili populistički potez spravljanja parkinga na mestu gde trebala biti muzička škola, i ako je to protiv svih propisa i zakona – kaže Milosavljević.

Lokalni front planira da stavi ovu temu na dnevni red

Prema njegovim rečima, pravljenje parkinga na ovom mestu izazvaće velike probleme onda kada se parking ukine.

– Mislim da će u konačnici izazvati veće nezadovoljstvo građana Kraljeva nego što je zapravo izazvalo korist pred izbore. To je sve vreme bila zapravo jedna predizborna igra da bi oni mogli da profitiraju 17. decembra – kaže on.

Lokalni front će, kako navodi, u lokalnom parlamentu staviti tu temu na dnevni red.

– Mi ćemo se truditi da se što pre omogući i radnicima i učenicima i muzičke i umetničke škole da dobiju svoj prostor i da mogu da rade kako treba. Parking je bitan, jer stvarno imamo probleme sa parkiranjem, ali nije način da to bude potpuno bespravno. Mi smo slali prijavu Komunalnoj policiji, koja je izašla na teren i rekla da ovde ne postoji nikakva signalizacija, da ne može da bude parking i naravno prebacili su odgovornost na druge institucije u gradu.

Tako da ja ipak mislim da je ovo privremeno rešenje. Građani su trenutno zadovoljni, ali na duže staze to nije dobro po njih. Ipak je bolje da imamo jednu obrazovnu ustanovu nego da bude parking. Mesta za parking može da ima, ali za obrazovnu ustanovu mora da ima – kaže Milosavljević.

Izvor: N1

Novi Sad dobija 8 novih predškolskih ustanova, a Radosno detinjstvo prestaje da postoji

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link