Lifestyle

73% muzičara pati od neke mentalne bolesti, a samo 19% njih uživa u svom poslu

Kompanija “Red Unicorn” bavi se digitalnom distribucijom, a nedavno su sproveliu jedno zanimljivo istraživanje, kojim je bilo obuhvaćeno 1.500 muzičara.

Istraživanje je pokazalo da čak 3/4 muzičara pati od nekog oblika mentalnog poremećaja, dok samo 19% njih uživa u svom poslu i životu koji takav posao nosi sa sobom.

Ta kuća je objavila da čak tri četvrtine anketiranih oseća stres, anksioznost i/ili depresiju dok se bave svojim poslom, prenosi 021.rs.

Brojke su čak i gore kada je u pitanju mlađa populacija od 18 do 25 godina starosti, jer se kod njih javljaju poremećaji koji ih prate celog života i to kod 80 odsto ispitanika.

“Naše istraživanje govori da nešto mora da se promeni”, rekao je Johan Svanberg, CEO ove kompanije.

“Vreme je da se pozabavimo muzičarima i da im pomognemo sa tim problemima. To mora da se desi pre nego što dođu do komercijalnog uspeha. Kao industrija treba da se zapitamo koja je naša odgovornost za pravljenje pozitivnije klime u ovoj industriji?”

Dalje istraživanje govori da je procenta muzičara dobija napade panike, dok se 57 odsto veoma brine za svoje mentalno zdravlje (čak 41% kaže da im se ta briga ponavlja više puta u toku dana).

Samo 39 odsto anketiranih muzičara kažu da su pokušali da potraže stučnu pomoć, dok 51 odsto pokušava da taj problem reši na svoj način primenjujući svoje taktike.

Gde je živeo najveći broj „ludaka“ u Srbiji 19. veka?

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

21 Shares
Share via
Copy link