Magazin Putovanja

Muzej raskida u Zagrebu, mesto gde plišane igračke, majice i sekira pričaju o propalim ljubavima

muzej raskida
Foto: Shutterstock

Ideju o jednom od tematski najzanimljivijih muzeja na našim prostorima pokrenuo je bivši par, umetnik Dražen Grubišić i festivalska producentkinja Olinka Vištica, 2006. godine.

Oni su napravili izložbu suvenira sopstvene propale veze, a zbog dobro privučene pažnje, nastao je čitav muzej posvećen raskidima.

Muzej prekinutih veza otvoren je na zagrebačkom Gornjem gradu 2010. godine, a obišavši svet i tako sakupljajući suvenire raskida širom sveta, pronašao je svoj drugi trajni dom u Los Anđelesu, piše Ona.rs.

Svake godine ima sve više i više stvarčica koje sklapaju neverovatne gorko-slatke tekstove, priče, poruke i pisma, ali ostale predmete iz nekih neverovatnih tragedija.

Takođe vas kroz muzej prati objašnjenje nekih narativa koji su posledica emocija nakon raskida, koji će vas sigurno fascinirati.

Mnoge priče se kriju u tom muzeju, ali jedna je postala zbog svog rekvizita najviđenija, a u pitanju je sekira koja nosi jednu priču iz Berilina.

Naime, gospođa koja ju je poslala opisala je povređenost koju je doživela kada ju je bivši muž ostavio zbog druge žene, a uoči tuge je sekirom raskomadala sav nameštaj koji je posedovao.

Izvor: Ona.rs

Čuveni Muzej kiča u vraća u detinjstvo, užasnuće vas, ali i dobro nasmejati (FOTO)

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

53 Shares
Share via
Copy link