Svet Vesti

Muškarac osuđen zbog hvatanja za kvake na tuđim automobilima (VIDEO)

hvatanje za kvake

Informacije o jednom pomalo bizarnom sudskom procesu dolaze iz Velike Britanije, gde je jedan čovek osuđen zbog diranja kvaka automobila. Njegov pravni tim ističe da se radi o zavisnosti, dok policija smatra da je njegov primarni cilj zapravo krađa.

Većina nas ima neke opsesije, poput personalizovane liste radio stanica, tačno određene pozicije ventilacionih otvora ili određeno podešavanje klima uređaja, ali niko zbog toga nije završio u zatvoru.

Britanac Paul Priestly bi ipak zbog svoje opsesije lako mogao da završi u zatvoru. Prvu presudu je već dobio, a to je devet meseci uslovne kazne zbog diranja ručica vrata.

Pored toga, prekršajni sud mu je dodelio uslovnu kaznu od pet godina, koliko se mora uzdržavati od diranja kvaka na vozilima, piše ITV News, a prenosi Index.

Naime, navodno je Priestly zavistan od diranja kvaka automobila, i to tuđih. Ako dodamo da neretko voli i da otvori vrata i zaviri u enterijer automobila, postaje jasno kuda ova priča vodi. Kako saznaju mediji, Priestly ima istoriju krađa iza sebe, a tokom svoje 29-godišnje karijere provalnika je prikupio stotine kaznenih prijava.

44-godišnjak je od juna prošle godine na slobodi, a nedavno je snimljen kako dira ručicu vrata tuđeg automobila i pokušava da otvori vrata.

Priestly je uhvaćen na mestu događaja i kod njega su pronađeni nož i marihuana. Njegov advokat je naglasio da Priestly ne uzima drogu, kao i da nije počinio nikakvo nasilje. Osnova odbrane je da je zavistan od diranja kvaka na vratima tuđih automobila.

Policijska službenica Olivia Ciani je izjavila: „Priestly će rizikovati sreću pokušavajući da otvori vrata automobila dok ne pronađe jedna otvorena i tražiće u njemu bilo šta vredno što bi mogao da proda za gotovinu.“

Sve u svemu, čak i ako se doda 10-dnevni program rehabilitacije, čini se da je Priestly dobro prošao i dobio još jednu priliku da se vrati u društvo. Nadamo se da će rešiti svoj problem „zavisnosti od kvaka“.

Izvor: Index, Nova

Uvrnute navike 13 genijalaca, spavanje u kovčegu, droga, iscrpljivanje, strah od čarapa

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link