Magazin

Smehotresni mural kraljici Elizabeti u Londonu je velika počast Aleksu Fergusonu

kraljica
Foto: JIGNESH PATEL / BBC

Smrt kraljice Elizabete II obeležena je u Britaniji i širom sveta, a neki su kao i uvek u ovakvim situacijama zadržali svoje pravo na crni humor i dobili vrlo očekivanu inspiraciju.

Poznato je da se poslednjih godina u neku vrstu običaja uvrstilo oslikavanje murala nakon smrti neke poznate i javne ličnosti, mnogima drage ili pak tragično preminule mlade osobe.

Svedoci smo da se i u našim gradovima i varošicama nalazi sve veći broj murala sa likovima poznatih glumaca, pevača, pesnika, revolucionara, pa čak i navijača ubijenih u besmislenim okršajima.

Nakon smrti kraljice, u zapadnom Londonu su dvojica rođaka odlučila da njoj u čast oslikaju dvospratnicu na Kingli Roudu.

Jigneš Patel i njegov rođak Jaš Patel dva dana su radili na izradi nečega što je trebalo imati težinu umetničkog dela.

– Volimo kraljicu, kada je umrla, mislili smo da moramo odati počast – rekao je Jigneš za BBC.

Međutim, u svojoj misiji susreli su se sa komičnim komentarima jer lik na crtežu je umesto na preminulu kraljicu više podsećao na jednog od najvećih fudbalskih trenera svih vremena.

Komični komentari na društvenim mrežama samo su se nizali.

„‘Druže… slikaš li još uvek onaj mural Sir Aleksa Fergusona,’ ‘Da… na pola sam puta. Zašto?’ ‘Došlo je do promene plana. Pogledaj šta možeš da uradiš’“, napisao je jedan korisnik u svom tvitu.

I dok se nekim svideo rad ovog dvojca iz Londona, bilo je još onih kojima je ovakav mural izmamio osmeh na lice i koji su videli paralelu sa još uvek živim legendarnim trenerom Mančester Junajteda.

„Velika počast Aleksu Fergusonu“, stoji u još jednom komentaru.

Novosadski super ćalac svake godine ćerki za rođendan pokloni mural (FOTO)

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

34 Shares
Share via
Copy link