Magazin Svet

Kraljica Elizabeta koristila je torbice da tajno komunicira sa osobljem

kraljica-torbice
Foto: Getty/Rex

Bez obzira na priliku ili koliko je raskošno bila obučena, Njeno Veličanstvo kraljica Elizabeta je praktično uvek imala tašnu na ruci koja je odgovarala njenoj garderobi.

Ne samo da su njene torbe bile praktično modne izjave za kraljicu, već su joj, prema raznim poznavaocima kraljevske porodice, takođe pomagale da prenese tajne poruke svom osoblju o tome kada želi da se neki razgovori završe.

Na kraju krajeva, kraljica je provela mnogo svog vremena u susretima sa mnogim poznatim i važnim ljudima, tako da ovakva ideja da pronađe taktične načine da se izvuče kada bude spremna da krene dalje izgleda savršeno pristaje Njenom Veličanstvu.

Povrh toga, postojao je niz bezbednosnih mera koje bi njeno osoblje htelo da primeni, čineći tako tajne signale torbicama ne samo uljudnim, već i veoma praktičnim.

Prema autorki i kraljevskoj komentatorki Kristen Majncer, koja je podelila ovu informaciju u Njusvikovom podkastu Rojal Report, ako bi kraljica premestila svoju torbicu s jedne ruke na drugu, ona je signalizirala svojim damama da želi da neko dođe i prekine razgovor pod nekim izgovorom.

A ako je zaista želela da se izvuče iz situacije istog trenutka?

Tada bi kraljica spustila svoju torbu na pod.

Prema kraljevskom istoričaru Hugu Vikersu, koji je 2011. otkrio tajne vezane za torbice, kraljica koja vrti prsten na prstu slala je sličnu poruku.

A prema Telegrafu, ako je postojala večera koju je Njeno Veličanstvo htelo da završi u narednih pet minuta, ona bi stavila svoju torbu na sto.

Ako je slučajno primala pozive u Bakingemskoj palati, postojala je i zgodna tajna zujalica koju je kraljica mogla da upotrebi da signalizira da je vreme da njeni gosti odu.

Kraljica nije jedina koja je svoju torbu koristila kao zgodno sredstvo za navigaciju kroz društvene događaje – kaže se da vojvotkinja od Kembridža uvek nosi torbu ispred sebe u obe ruke kako bi izbegla nezgodno rukovanje.

Što se tiče onoga što se smatralo da ove legendarne torbice sadrže, rečeno je da je kraljica nosila mnoge stvari koje bi se moglo očekivati da dama želi da ima pri sebi.

Iako nije imala veliku potrebu za stvarima poput novčanika ili ključeva, više puta je fotografisana kako vadi naočare i odabranu nijansu karmina za taj dan.

Poznato je da je Clarins njen omiljeni brend, i nije se stidela da popravlja šminku u javnosti.

Kraljevski biograf je 2012. godine rekao da je u torbicama uvek takođe nosila ogledalo i novčanice od 5 ili 10 funti koje će donirati u crkvi nedeljom.

Seli Bedel Smit, koja je napisala knjigu ‘Kraljica Elizabeta: Žena iza prestola’, takođe je rekla da Njeno Veličanstvo nosi sa sobom kuku koju će moći da koristi da okači svoju torbu gde god da krene.

Kada je u pitanju kraljičin stil, često je viđana sa torbicama proizvođača luksuznih torbi Launer London, za koje se kaže da je kraljica prvi put zavolela kasnih 50-ih nakon što joj je kraljica majka kupila jednu.

kraljica-torba
Foto: Chris Jackson/Getty Images

Brend ima kraljevski žig od 1968. godine, a kraljica je često viđana kako nosi crne lakirane i mat kožne dizajne tokom godina. Govorilo da poseduje više od 200 tašni ovog brenda.

Ali čak i ako je tako, Angela Keli, kraljičina dugogodišnja lična garderoberka i prijateljica, napisala je u svojoj knjizi ‘Druga strana novčića: kraljica, komoda i garderoba’ da kraljica nije imala omiljeni brend.

Anđela je takođe primetila da Njeno Veličanstvo voli da joj torbe budu napravljene po meri, sa dužim ručkama, kako joj se ne bi zakačile za odeću dok je izlazila u javnost i rukovala se sa mnoštvom ljudi.

Takođe je napisala: „Težina je veoma važna – s obzirom na to da će Njeno Veličanstvo možda morati da je nosi neko vreme.“

Ako ste zainteresovani da nabavite sopstvenu Launer London torbu, imajte na umu da dolaze sa visokom cenom.

U vreme pisanja ovog teksta, Selfridges & Co. ima mali izbor na zalihama sa cenama koje počinju od 1.700 funti pa naviše.

Izvor: metro.co.uk

Od porno glumice i Maradone do kraljice i Prodidžija, Balkanci su sve ožalili u čituljama (FOTO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

106 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap