Magazin

Neverovatno! MUP predano tražio batinaša Kontića, a ni u tužilaštvu ga nisu mogli pronaći

Samo tri dana pre nego što je za njim raspisana potraga zahvaljujući snimku zverskog prebijanja koje je osvanulo na Internetu, Ivan Kontić bio je drugim povodom u Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Kontić je u tužilašatvu bio zbog krivičnog dela iz 2018. godine kako bi uplatio novac u dobrotvorne svrhe primenom takozvanog oportuniteta.

U tom trenutku, tužilaštvo nije znalo da se u njihovim prostorijama nalazi osoba odgovorna za obračun u Jevrejskoj ulici, a s obzirom na to da je krivična prijava podneta nekoliko dana ranije, postavlja se pitanje da li je i novosadska policija delila isto neznanje ili je ovo konačan dokaz da je istraga u ovom slučaju jasno sabotirana.

Saznanja portala Nova.rs, zvanično je potvrdilo i Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu, koje je napomenulo da u tom trenutku nije imalo informaciju da je Kontić istovremeno osumnjičen za napad u Jevrejskoj.

“Tačno je da je dana 08.09.2020. godine osumnjičeni Kontić Ivan zaista pristupio u službene prostorije ovog tužilaštva, a u prisustvu branioca, ali samoinicijativno, bez prethodno upućenog poziva, radi primene odredaba o odlaganju krivičnog gonjenja povodom događaja iz 2018. godine. Međutim, u tom trenutku, od strane Policijske uprave u Novom Sadu zvanično nije bio utvrđen identitet izvršioca krivičnog dela učinjenog dana 24.08.2020. godine na štetu M.M., te ovo tužilaštvo nije imalo, niti je tehnički moglo imati saznanja da se u konkretnom slučaju radi o istom licu. Pojašnjavamo, internom organizacijom rada u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, određeno je osoblje koje isključivo postupa u predmetima u kojima se primenjuje institut odlaganja krivičnog gonjenja i koje, shodno tome, nema uvida u druge predmete u kojima se ovaj institut ne primenjuje, pa samim tim, objektivno nisu ni mogli imati saznanja da postoje indicije da je Kontić Ivan učinilac i krivičnog dela izvršenog dana 24.08.2020. godine na štetu M.M., niti je podatak o njegovom identitetu bio poznat javnosti u tom trenutku”, navedeno je u saopoštenju Osnovnog tužilaštva u Novom Sadu.

Tužilaštvo potvrdilo da je MUP lagao o Ivanu Kontiću i dao mu 19 dana za bekstvo

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

91 Shares
Share via
Copy link