Magazin Vesti Novi Sad

Neverovatno! MUP predano tražio batinaša Kontića, a ni u tužilaštvu ga nisu mogli pronaći

ivan-kontic

Samo tri dana pre nego što je za njim raspisana potraga zahvaljujući snimku zverskog prebijanja koje je osvanulo na Internetu, Ivan Kontić bio je drugim povodom u Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Kontić je u tužilašatvu bio zbog krivičnog dela iz 2018. godine kako bi uplatio novac u dobrotvorne svrhe primenom takozvanog oportuniteta.

U tom trenutku, tužilaštvo nije znalo da se u njihovim prostorijama nalazi osoba odgovorna za obračun u Jevrejskoj ulici, a s obzirom na to da je krivična prijava podneta nekoliko dana ranije, postavlja se pitanje da li je i novosadska policija delila isto neznanje ili je ovo konačan dokaz da je istraga u ovom slučaju jasno sabotirana.

Saznanja portala Nova.rs, zvanično je potvrdilo i Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu, koje je napomenulo da u tom trenutku nije imalo informaciju da je Kontić istovremeno osumnjičen za napad u Jevrejskoj.

“Tačno je da je dana 08.09.2020. godine osumnjičeni Kontić Ivan zaista pristupio u službene prostorije ovog tužilaštva, a u prisustvu branioca, ali samoinicijativno, bez prethodno upućenog poziva, radi primene odredaba o odlaganju krivičnog gonjenja povodom događaja iz 2018. godine. Međutim, u tom trenutku, od strane Policijske uprave u Novom Sadu zvanično nije bio utvrđen identitet izvršioca krivičnog dela učinjenog dana 24.08.2020. godine na štetu M.M., te ovo tužilaštvo nije imalo, niti je tehnički moglo imati saznanja da se u konkretnom slučaju radi o istom licu. Pojašnjavamo, internom organizacijom rada u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, određeno je osoblje koje isključivo postupa u predmetima u kojima se primenjuje institut odlaganja krivičnog gonjenja i koje, shodno tome, nema uvida u druge predmete u kojima se ovaj institut ne primenjuje, pa samim tim, objektivno nisu ni mogli imati saznanja da postoje indicije da je Kontić Ivan učinilac i krivičnog dela izvršenog dana 24.08.2020. godine na štetu M.M., niti je podatak o njegovom identitetu bio poznat javnosti u tom trenutku”, navedeno je u saopoštenju Osnovnog tužilaštva u Novom Sadu.

Tužilaštvo potvrdilo da je MUP lagao o Ivanu Kontiću i dao mu 19 dana za bekstvo

PARTNERI SAJTA


91 Shares
Share via
Copy link