Magazin

Tužilaštvo potvrdilo da je MUP lagao o Ivanu Kontiću i dao mu 19 dana za bekstvo

Direktor policije Vladimir Rebić komentarisao je u subotu optužbe građana i pojedinih opozicionih političara da je policija počela da se bavi brutalnim prebijanjem mladića u Novom Sadu tek pošto je u javnost dospeo snimak nasilja.

Glavni akter snimka je Igor Kontić, koji brutalno pesnicama udara mladića u nesvesti, a zatim mu lomi obe podlaktice.

Diretkor policije je u svom saopštenju naveo da je policija za slučaj saznala 24. avgusta od lekara, te da su istog dana u saradnji sa nadležnim tužiocem, policajci preduzeli sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti i identifikovanja osumnjičenog. Današnje saopštenje Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, u kome se kaže da je tužilaštvo pokrenulo istražni postupak protiv Ivana Kontića naredbom o sprovođenju istrage od 12. septembra, demantuje Rebića, piše Nova.

U svom saopštenju Rebić je apelovao na pojedine političare da prestanu da organizuju i sprovode rijaliti potrage i istrage, koje otežavaju rad policajaca i tužilaštva.

“Novosadska policija je obaveštena o prebijanju dvadesetosmogodišnjeg mladića 24. avgusta od strane lekara, koji su mu ukazali pomoć zbog zadobijenih povreda, kako je tada naveo, od strane njemu nepoznatih lica. Od tada do danas, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, policijski službenici su preuzeli sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti događaja i identifikovanja osumnjičenog Ivana Kontića (30)”, preneo je MUP izjavu direktora policije Vladimira Rebića.

I sve bi to bilo u redu da Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, u odgovoru N1, nije demantovalo navode Rebića da “od incidenta do danas, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, policija preuzima sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti”.

“Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, a nakon podnete krivične prijave od strane MUP PU Novi Sad, pokrenulo je istražni postupak protiv I. K. naredbom o sprovođenju istrage od 12. septembra 2020. godine, zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju iz člana 113 u vezi sa čl. 30 Krivičnog zakonika, učinjenog na štetu M. M”, navodi se u odgovoru za N1 koji je potpisao zamenik javnog tužioca Zoran Jakovljević, demantujući izjavu direktora policije.

Rebić je u svom saopštenju naveo i da policija i tužilaštvo procenjuju u skladu sa zakonom, kada je objavljivanje navedenih detalja u javnosti u interesu bržeg privođenja osumnjičenih, a kada može samo da šteti i oteža potragu.

“Nova hajka koju trenutno vode da policija nekog štiti ili krije, jer je, nakon što je objavljen snimak, o svim do tada preduzetim merama obavestila javnost je u najmanju ruku sramotna”, naveo je Rebić.

U ovom slučaju, policija je, verovatno procenjujući u skladu sa zakonom, ime i prezime ali i fotografiju osumnjičenog objavila u subotu popodne, manje od dana nakon što je snimak isplivao u javnost. Postavlja se i pitanje kako je osumnjičeni Kontić mogao da pređe državnu granicu, te kako je policiji trebalo 19 dana da identifikuje osumnjičenog.

Kontić koji je, podsećanja radi, pre tri nedelje brutalno pretukao mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, a potom mu i slomio obe ruke dok je bio u nesvesti, direktor je firme “Ju-Krijkos” koja je osnovala kladionice “MaxBet”, pokazuju zvanični podaci Agencije za privredne registre.

Kompanija “MaxBet”, kako stoji na njihovom zvaničnom sajtu, nastala je 1997. godine pod imenom “JuKrijkos” u Zrenjaninu. Onda je 2008. godine dobila novo ime “MaxBet”, i preselila se u Novi Sad. Danas kompanija, kako stoji na njihovom sajtu, posluje u Srbiji, ali i u BiH, Crnoj Gori i od skora u Africi.

U javnosti se negodovalo što je poternica za Kontićem objavljena tek nakon što je snimak prebijanja objavljen na društvenim mrežama.

Krvavi tragovi batinaša Ivana Kontića iz Maxbeta vode ka Andreju Vučiću

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • E moj rebicu al i ti petljas a bio si velika nada da konacno dobijemo pravog direktora policije a ono ispade ti veca fukara od drugi,steta

505 Shares
505 Shares
Share via
Copy link