Magazin Svet

„Kralj nacije“ ima 15 supruga i 36 dece, ženi se isključivo devicama koje gole plešu pred njim (FOTO)

Kralja esvatinija 3
Foto: via Flickr

Apsolutistički kralj nekadašnjeg Svazilenda, a danas Esvatinija, jedan je od najbogatijih vladara na svetu i živi u poligamiji, sa ogromnim haremom žena, poput nakadašnjih sultana u Otomanskom carstvu.

On za supruge bira isključivo device, koje, da bi zaslužile da se oženi njima, moraju da budu sposobne da ostanu u drugom stanju, a država kojom upravlja je njegov lični raj, a za najveći broj njegovih podanika najgori pakao, pošto žive u neviđenom strahu i najgorem siromaštvu.

Njegovo ime znači kralj nacije, važi za vladara sa najviše žena na svetu

Msvati III je na presto je došao četiri godine nakon smrti svoga oca 1986. godine, koji ga je za života odredio za naslednika.

Rođen je kao drugi od 67 sinova kralja Sobhuza II i jedino dete Ntombi Thvale, jedne od kraljevih žena, piše Stil Kurir.

Rođen je samo pet meseci pre nego što je Svazilend dobio nezavisnost od Velike Britanije. Njegovo ime Msvati znači kralj nacije.

Kralj Esvatini
Foto: EFE / EPA /YESHIEL PANCHIA

Kada je umro u 84. godini Msvatijev otac je imao 70 žena, 210 dece i 1.000 unuka. Od sve dece najviše je voleo Msvatija pa mu je poverio da upravlja zemljom.

Msvati (55) ima čak 15 supruga, što ga čini vladarem sa najviše žena na svetu.

Bira supruge na svetkovinama na kojima igra 20.000 golih devica

Vrhovni poglavar porodice Svazi, koji zasad ima 36 dece, ženi se isključivo devicama, a suprugu svaki put bira na velikoj svetkovini na kojoj hiljade nevinih devojaka gole plešu ispred njega, a on na kraju uzima najlepšu.

Jednom godišnje se organizuje svetkovina Umhlanga, ples na kome učestvuje oko 20.000 mladih devica.

Device igraju
Foto: Jinty Jackson / AFP / Profimedia

– Kralj obožava svetkovinu “Umhlanga”. Tada hiljade prelepih devica pleše samo za njega. Zadatak mu je da od njih izabere najlepšu. Da bi mogao zvanično da se oženi izabranicom, devojka mora da zatrudni.

Tek tim činom dokazala je da je podobna da bude kraljeva saputnica. Nakon toga sledi svadba – objasnio je jednom prilikom kraljev portparol Sabelo Dlamini.

Tradicionalna kultura Svazilenda nalaže da se kralj oženi po jednom devojkom iz svakog plemena kako bi učvrstio veze sa svim delovima države.

Žene žive zatočene u palati, a kralj ih jednom godišnje šalje u Ameriku u šoping

Jednom prilikom kraljevu pažnju zaokupila je, tada maloletna Ticvalo Gobeni, koja je potom pobegla iz Afrike i zatražila azil u Velikoj Britaniji.

Devojčica je bila prestravljena i nije želela da se sa samo 15 godina uda za ozloglašenog kralja.

– Počeo je da me zove i da me opseda pitanjem da li bih volela da postanem deo kraljevske porodice. Nisam imala kome da se obratim, ali sam znala da ne želim takav život.

Njegove žene žive zatočene u palati, okružene čuvarima i ne smeju nigde bez njegove dozvole. Jedina stvar koju imaju je to što ih kralj jednom godišnje pošalje u Ameriku u šoping – ispričala je svojevremeno ova devojka koja danas ima 33 godine.

Represivni režim ekspresno uklanja protivnike sa javne scene

Bekstvo iz Svazilenda u Englesku organizovala joj je tetka, pa se Gobeni u Birmingemu pridružila svojoj majci koja je pet godina ranije i sama pobegla iz zemlje zbog nasilnog muža.

Ona je danas jedan od glasnogovornika borbe protiv represivnog režima u Svazilendu, gde se svi protivnici vladajuće partije momentalno uklanjaju sa javne scene.

Prema pričama sa kraljevskog dvora, sve kraljeve žene žive u slozi i to u nekoliko kraljevskih vila.

To i nije teško budući da je Msvati III sa imovinom od 200 miliona dolara jedan od najbogatijih kraljeva na svetu.

Zbog svog rasipništva, često je na udaru medija, budući da većina stanovnika Svazilenda živi u velikom siromaštvu.

Stanovnici ove afričke zemlje preživljavaju sa 1,25 dolara u proseku dnevno. Svazilend je jedna od najsiromašnijih zemalja na svetu i jedna je od poslednjih apsolutnih monarhija gde kralj ima svu moć.

Izvor: Stil Kurir

Najperverzniji vladar u istoriji ženio se samo sestričinama, u krevetu su mu tepale sa ‘ujo’

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link