Novi Sad Vesti Novi Sad

Most i obilaznicu u Novom Sadu gradiće Kinezi

tvrdjava petrovaradin
Gibraltar na Dunavu, Foto: Wikipedia

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević razgovarao je sa predstavnicima kineske kompanije Šandong o potencijalnoj saradnji i ulaganjima.

Govorilo se i o potenicjalnoj izgradnji novog mosta preko Dunava, saopšteno je iz njegovog kabineta. Vučević je naveo da “sve više sazrevaju okolnosti” koje omogućavaju da oni dođu u Novi Sad kao investitori.

“Tema sastanka je ovog puta bio projekat izgradnje obilaznice sa mostom oko Novog Sada, koji je proglašen projektom od nacionalnog značaja. Nama imponuje to što je velika državna kineska kompanija, koja radi neke od najvažnijih projekata u našoj državi, zainteresovana za ovu investiciju kojom će Novi Sad dobiti četvrti most”, rekao je Vučević.

Vučević je dodao da “od prijatelja iz Kine” očekuje poštovanje rokova i visok kvalitet u radu.

“Oni imaju veoma optimistične prognoze i ja se nadam da će baš po njihovim vremenskim rokovima biti realizovan projekt izgradnje. Mi ćemo do kraja avgusta imati generalni projekat mosta, a naša Radna grupa gde su predstavnici Grada, Fakulteta tehničkih nauka i privatnih kompanija koje se bave saobraćajem i urbanizmom, dostaviće jedan vremenski okvir ‘Šandong grupi’ da vide našu viziju tih datumskih odrednica”, rekao je Vučević, a preneo b92.

Prema njegovim rečima, u septembru ili oktobru očekuje se zvanična ponuda te kineske kompanije.

Generalni direktor kineske kompanije Džang Điančao rekao je da je sastanak bio “veoma konstruktivan i sadržajan”.

“Mi ćemo, kao predstavnici državne kineske kompanije, u saradnji sa novosadskom gradskom upravom posao u vezi tog projekta raditi odgovorno, brzo i kvalitetno, a ulaganjem zajedničkih napora i truda, uspećemo da Novi Sad učinimo još boljim i lepšim”, kazao je Điančao a navodi se u saopštenju.

Kako će izgledati novi pešačko-biciklistički most u Novom Sadu (FOTO)

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

46 Shares
Share via
Copy link