Magazin

Pomislio sam da sam pogrešio i autobus i državu: Morate da čujete priču o šoferu Darku

Zlatko Šobot je tog kišnog jesenjeg jutra žurio na sastanak, ali ga je ponašanje vozača autobusa navelo da zaboravi i na sastanak i na žurbu. Kako sam kaže ono što je video nateralo ga je da pomisli da je pogrešio i autobus i državu. Njegovo iskustvo, uz fotografije koje je tog dana načinio, donosi Blic.

“Danas sam nekim poslom isao autobusom iz Surduka za Zemun, i već sam došao do Galenike a supruga mi javlja da je otkazan sastanak, pa sam ostao u autobusu, gledam vozača i ljude koji putuju do Zemunskog Keja, i sa istim autobusom sam se vratio za Surduk.

Imao sam vremena, dva sata opušteno gledam, slušam, ne mogu da verujem kako se ponaša vozač autobusa? Mlađi čovek neverovarno ljubazan, svakog pozdravi ko ulazi ili izlazi? Pita skoro svakog da li je hladno, da li su dugo čekali, kako su sa zdravljem, slušam ne mogu da verujem?

Onda vrhunac, u Banovcima, neka deca stoje, napolju hladno neka kišica, a vozač staje pored njih zove ih, u autobusu toplo?

Deca ulaze, ali i to nije dovoljno, vozač ne nastavlja vožnju, objašnjava svakom detetu da je sigurnije da sednu radi iznenadnog kočenja?

Neka žena ulazi, daje mu kesu sa domaćim kolačima? Sedeo sam na prvim sedištima, ne mogu da verujem svojim očima i ušima. Čovek preterano pažljiv, ima vremena za svakog pojedinično, posebno za decu.

Radi kao da mu je plata 3000 evra, radi sa ljubavlju i pažnjom prema Ljudima, naročito deci? Da smo u nekoj drugoj državi možda se ne bih čudio, ali toliko pažnje i ljubavi kod tog Čoveka me je razbilo, to je bilo jako. Ovaj mladi veliki čovek se zove Darko i živi u Šimanovcima, i kad sam mu na kraju rekao koliko me je iznenadio, samo je odgovorio: “ ja želim da ljudima dam malo pažnje i ljubavi, danas i to nesto znači?

Znači, znači, hvala ti Darko bar u ime one dečice iz Banovaca koja su kisnula, napisao je za Televiziju Zemun Šobot.

Ovako se ponašaju Novosađani: Neverovatna priča se deli mrežama

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

572 Shares
572 Shares
Share via
Copy link