Magazin Novi Sad

Ovako se ponašaju Novosađani: Neverovatna priča se deli mrežama

Naslovne strane najčešće pune vesti koje govore o lošim ljudima i lošim delima, ali ova vest je potpuno drugačija. Glavni akter priče je Novosađanka Marija T. koja se u jednoj neprijatnoj situaciji ponela najispravnije moguće i svi joj kažemo “hvala”.

Naime, pre nekoliko dana, Novosađanin Nenad Baranovski je ostavio svoj automobil na parkingu, da bi nakon što je završio sa obavezama i vratio se do kola pronašao polomljen retrovizor. Posle prvobitnog šoka, krajičkom oka je spazio i beli papir koji ga je, kako će se kasnije ispostaviti, odveo do pravih heroja dana, piše Blic.

Čitavu situaciju je podelio sa svojim pratiocima na društvenim mrežama, a mi vam je prenosimo u celosti (neka imena su izmenjena zbog zaštite podataka o ličnosti).

– Poštovani dobri ljudi, ovo kraj mene su Marija i Vlada. Oni su pre dva dana bili u žurbi i uznemireni zbog lekarskih pregleda malog Vlade. Tako uznemireni, slučajno su zakačili moj auto i stradao je retrovizor.

Ništa čudno ne bi bilo, da me nije sačekala poruka u prilogu, ali i prijatno iznenađenje kada sam pozvao Mariju.

Ona i njen muž su organizovali gde da kupim retrovizor i majstora koji će da popravi, bez da sam morao prstom da mrdnem.

Danas je retrovizor zamenjen, majstor Slavko iz Šangaja je takođe ispao šmeker i nije hteo dinar da naplati.

Vlada je dobio čokoladu od mene, kao makar mali znak zahvalnosti što i dalje postoje dobri ljudi poput njegove majke i oca i da sledi njihov primer – glasila je objava.

Marija T. iz Novog Sada ipak, ne smatra da je uradila nešto neobično.

– Ja sam bila na bolovanju u tom trenutku, ali je i dete imalo neke probleme, pa smo išli na pregled i u celoj toj ludnici, desilo se. To je bilo na parkingu, ja da uparkiram auto i udarim drugi auto od ukočenosti i nervoze. Baš mi je bilo neprijatno, poludela sam kad sam videla pta sam uradila. Ali isto tako bih volela, kad bi mene neko sutra udario, da mi ostavi poruku – kaže za “Blic” ovaj savesni vozač.

Novosadski kafić uplatio neverovatnih 1,2 miliona za Lanino lečenje

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
2.2K Shares
2.2K Shares
Share via
Copy link