Lifestyle

Muka mi je od modernih veza, nedefinisanih odnosa i komunikacije preko poruka

devojka-u-baru

Veze danas se u mnogome razlikuju od veza koje su imali naši roditelji, a da ne govorimo o našim bakama i dekama. Moderne veze sa sobom nose i nove probleme i izazove, sa kojima neki od nas ne znaju ili prosto ne žele da se nose.

Sigurni smo da će se u ovoj ispovesti prepoznate mnoge dame.

Previše sam zrela da bi čekala da shvatiš moju vrednost. Nemam problema s polaganim prihvatanjem stvari, niti moram hitno upoznati tvoje roditelje i useliti se u tvoj stan.

Ali imam problema kada se radi o komunikaciji koja se odvija samo preko poruka, bez ikakvog susreta licem u lice.

Imam problema kada već nedeljama naš odnos nema definiciju. Imam problem sa sumnjom i neodlučnošću.

Previše sam zrela da bih igrala igre. Ako pokušavaš da igraš grubo i koketiraš s nekim drugim, spominjući koliko te druge žele, delujući kao da je tvoj raspored previše napunjen da bi napravio mesta za mene, onda ću pretpostaviti da nisi zainteresovan i krenuti dalje.

Neću moliti za tvoju pažnju. Neću te uveravati zašto bi trebalo da odabereš baš mene između svih ostalih.

Ako se dvoumiš između mene i druge opcije, odaberi tu drugu. Ne želim biti naknadna zamisao. Želim biti jedina.

Previše sam zrela da bih se pretvarala. Ako kažeš nešto što me zbunjuje, neću noću ostajati budna i ponavljati reči pokušavajući da shvatim šta misliš.

Ako se nepristojno ponašaš prema meni, neću ćutati kako bi delovala mirno.

Postaviću ti pitanja.

Ja ću razgovarati. Otkriću svoja osećanja umesto da držim masku. Neću izbrisati svoja osećanja da bi se ti osećao bolje.

To nije moj stil.

Ja sam previše zrela za gotovo vezu. Neću gubiti vreme na slušanje tvojih priča ako nisi spreman da kažeš da sam tvoja devojka.

Neću uložiti svu moju energiju u tebe kada nisi siguran je li naš odnos onaj pravi i ima li budućnost.

Neću pristati na sve što si voljan da daš kad imam jasnu viziju onoga što želim i ono što ja želim je predanost. Ono što želim je neko ko se ne plaši da ostane odan.

Previše sam zrela da bih se osećala neprijatno što sam sama. Više ne lažem sebi o tome kako se svake godine povećavaju šanse da ću umreti sama.

Više ne mislim da bih bila srećnija u vezi. Dobro mi je i samoj.

Ako dođe do odnosa koji ima smisla, rado ću to prihvatiti. Ali sve do tada – iako sam zaglavila s ljudima koji traže da stvari budu opuštene i nikada ne kažu šta to zapravo znači – radije bih ostala sama.

Ispovest Novosađanke u čijoj su se porodici žene udavale isključivo iz koristi

Izvor: thoughtcatalog/ atma.hr

Tamara Obradović

Tamara Obradović

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Odlican tekst, sve je danas drugacije nego kad su nasi roditelji bili mladi. Ovo moderno doba je donelo sve vise lazi, prevara, igranja igrica..prosto ne mozes vise verovati ni najjblizima. Sistem vrednosti je toliko srozan, da normalan i posten covek ne zna kako da opstane takav kakav jeste. Zato sve vise ljudi prati i prisluskuje svoju decu, partnere, poslovne saradnike…spijuniraju ih jer je to jedini nacin da saznaju pravu istinu. Nista gore nego kada vam neko najblizi precutkuje neke stvari ili vas ne daj boze laze i vara. Zato je nekad lakse biti sam.

PARTNERI SAJTA


3K Shares
3K Shares
Share via
Copy link