Magazin Novi Sad

Pakao mobilnih toaleta: Videli smo sta sve Novosađani bacaju u ulični WC i jezivo je (FOTO)

Mobilni toaleti naslovna
Foto: Collage / Privatna arhiva

Ako vas muka pritera na ulici u Novom Sadu, naći ćete se u dosta velikom problemu, jer je broj javnih toaleta u gradu izuzetno mali.

Postoje tri koja se stvarno održavaju – u centru, kod Gradske kuće, na „Spensu“ i na železničkoj stanici i još jedan koji se nalazi na keju, blizu vodovoda i teniskih terena, koji nije u tako lošem stanju.

Smrad se oseti u radijusu od nekoliko metara

Ako se zadesite na nekoj drugoj lokaciji, vaša muka će se zanačajno uvećati, jer ćete biti primorani da uđete u neki od novosadskih mobilnih toaleta, popularnih „Toi-toi“-ja, postavljenih na nekoliko lokacija u gradu.

Ko je jednom posetio neki od njih, sasvim sigurno mu ni pakao neće teško pasti.

Prljavština i smrad koji se šire nateraće vas da stisnete petlju i strpite se kako znate i umete, a da biste osetili njihov šmek ne morate ni da otvarate vrata, dovoljno je samo da prođete blizu, u radijusu od nekoliko metara.

Mobilni toalet hotel Park 3
Foto: Privatna arhiva

S vremena na vreme, bahati klinci prevrnu neki od njih, pa se tako čitav „sadržaj“ razlije po zidovima i okolini, što daje posebnu lepu sliku.

Međutim, verovali ili ne, ti klozeti se redovno čiste, a za njihovo stanje smo najviše odgovorni mi i način na koji ih upotrebljavamo.

Doduše i ekipe koje obavljaju higijeničarski deo posla bi mogle više da se potrude, a videćete i zašto.

Novosađani bacaju sve što im padne pod ruku

Čitalac nam je poslao fotografiju na kojoj vidimo kako izgleda jedan od mobilnih toaleta nakon što iz njega izvuku sadržaj i završe pranje šmrkovima.

Mobilni Toalet hotel Park 2
Foto: Privatna arhiva

Kao što se može videti iz priloženog, Novosađani se ne libe da u njih bace plastičnu ambalažu, limenke, komade odeće – praktično sve što im padne pod ruku.

Ekipe koje čiste ove klozete, neprimereni sadržaj moraju da izvuku kukama, kako bi predviđeni potom mogli da usisaju, a zatim ih operu šmrkovima.

Međutim, vrlo često se desi da sav taj otpad ostane da stoji pored ovih horor toaleta, jer ove ekipe nisu dužne da ga pokupe, kao što je bilo i ovom slučaju, koji je zabeležen kod novosadskog hotela Park.

Mobilni toalet hotel Park 1
Foto: Privatna arhiva

Ovakva situacija nije neuobičajena i na drugim lokacijama, a posebno „fino“ je kad takva prljavština osvane pored bolnica, što je takođe bio slučaj.

Možda je baš i cilj higinejeničarskih ekipa bio da otpad ostave svima „na izvol’te“, kako bi postideli aktere, što je svakako interesantno, ali u isto vreme i krajnje odvratno, a i opasno, jer predstavlja potencijalni izvor zaraze.

Izgleda da neke od naših sugrađana treba naučiti kako da pravilno koriste wc, mada, možda se tako ponašaju i kod svoje kuće, ko zna?

Novosadski je tražiti slanine od komšije kad te gađa jajetom i prati auto u perionici dok lije kiša (FOTO)

10 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap