Magazin Svet

Mladunče tigra dobilo ime Kovid (VIDEO)

Nakon mladih roditelja iz indijskog Rajpura koji su svojim tek rođenim blizancima, devojčici i dečaku, odlučili da daju imena Korona i Kovid, i vlasnici privatnog zoološkog vrta u istočnom Meksiku svoju su prinovu, tigra od nepunih mesec dana odlučili da nazovu – Kovid (Covid).

Indijski roditelji su imena svojim zdravim blizancima odlučili dati da bi ih podsećala na teške okolnosti u kojima su rođeni, ali još uvek nisu sigurni da će im imena i ostaviti.

Vlasnici meksičkog zoološkog vrta kažu da je tigrić, koji je došao na svet 15. marta, zasad malen i veseo i više nalikuje plišanoj igrački nego bengalskom tigru, ali njegove su kandže već oštre i bez sumnje će jednog dana kada odraste biti opasan. Poput Covida-19, kažu u šali.

„Dolazak tigrića Kovida na svet neverovatan je poklon za naš zoološki vrt. S obzirom na sve što se trenutno događa u svetu, on je naš tračak nade“, rekla je Kicija Rodrigez, veterinarka zoološkog vrta „Bio Zoo“ koji se nalazi u Kordobi u državi Verakruz, istočno od grada Meksika.

Vlasnik zoološkog vrta Gonzalo Rodrigez, kaže da je ime tigriću dala njegova ćerka, koja je na taj način želela da podigne svest javnosti o ekološkim pitanjima, uprkos pandemiji koja je paralizovala pola sveta, piše Hina.

„Ime u sebi nosi nadu. To je naziv virusa koji nas upravo uči da treba da vodimo više računa o sebi i o svojim bližnjima, ali da istovremeno moramo da razmišljamo i o potrebi očuvanja planete na kojoj živimo“, kazao je Rodrigez.

Inficirane i ŽIVOTINJE- Tigrovi i lavovi u zoološkom vrtu pozitivni na Covid-19

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

29 Shares
Share via
Copy link