Magazin

Horor scena u Osijeku, mladić u pola noći sedeo nasred puta (VIDEO)

osijek
Foto: Sigurnosna kamera

Branimir Hackenberger Kutuzović, profesor iz Osijeka, objavio je video snimak na svom Fejsbuk profilu koji otkriva bizaran incident i krajnje zabrinjavajuće ponašanje omladine. On je doživeo horor scenu vozeći svoj automobil, a tragičan kraj izbegnut je samo zahvaljujući njegovoj pribranosti i opreznosti za volanom.

Naime, on je u ponedjeljak u večernjim satima vozio Stepinčevom ulicom u Osijeku i u tom trenutku nije mogao ni zamisliti na šta, odnosno na koga će naleteti.

Dok se vozio, u jednom trenutku se ispred njega stvorio mladić koji je nasred puta sedeo na stolici. Mladić je sasvim mirno pogledao u automobil koji dolazi, a potom ustao, uzeo stolicu i prešao na drugu stranu ulice, pri čemu uopšte nije prethodno proverio dolazi li vozilo iz suprotnog smera.

Pri tome valja naglasiti da javna rasveta u ulici nije dovoljna za potpunu preglednost, ulica je poprilično mračna i vozač je tek dolaskom do mladića mogao uočiti da se on nalazi na putu, piše Glas Slavonije.

“Utjecaj društvenih mreža, obijest, nepostojanje realnog sustava vrijednosti, upropašten obrazovni sustav, sve to zajedno ili nešto posve drugo!? Više ne znam! No pogledajte što mi se dogodilo ili, bolje rečeno, što se moglo dogoditi u Osijeku u Stepinčevoj ulici oko 21 sat u ponedjeljak, 15. kolovoza 2022., čvrsto vjerujem, kao posljedica svega navedenog”, objavio je Osječanin na svom Fejsbuk profilu uz video u kojem je cela scena zabeležena.

Branimir je zamolio sve prijatelje da podele snimak kako bi se došlo do roditelja mladića i kako bi oni mogli preduzeti adekvatne mere.

“Možda netko prepozna lika i neka onda obavijesti njegove roditelje o tome što im dijete čini. Je li posrijedi Tik-Tok izazov ili nešto slično, nije važno. No ovo dijete hitno treba odgojni tretman. Osim što ugrožava svoje zdravlje i život, ugrožava i sudbinu vozača i tko zna što još”, napisao je.

“Što da sam ga udario automobilom?”

Branimir je za Glas Slavonije ispričao kako se osećao kada je naišao na jedan ovako zastrašujuć prizor.

“Pitam se što bi bilo da sam na sekundu pogledao negdje sa strane ili brže vozio i udario ga automobilom. Ja bih završio u zatvoru, a on bi tvrdio da je prelazio cestu. Sto posto bi u novinama pisalo kako je vozač pregazio dijete na cesti i odmah ste osuđeni. Osim mladića nije bilo više nikoga njegove dobi ondje, samo je naišao neki stariji čovjek nogostupom i kada je vidio što se događa, počeo je vikati na njega. Ne znam što je mladiću bilo i koja je njegova motivacija, ali vjerujem da se radi o nekom izazovu na TikToku”, smatra ovaj profesor.

On je napomenuo i da nije zvao policiju te da je video objavio kako bi upozorio roditelje da znaju šta im dete radi.

Psiholog Ana Kurtović smatra da adolescenti imaju svoje idole koje često imitiraju i da je to primereno njihovim godinama, ali da do problema dolazi kada se svojim ponašanjem dovode u rizik. Ona naglašava kako je i to razvojno očekivano jer mladi su skloni ne razmišljati o mogućim posledicama.

Majka: Gotovo sam dobila moždani udar

Profesor je uspeo u svojoj nameri, jer je ubrzo snimak došao i do dečakove majke. Ona je za isti portal ispričala svoj utisak.

“Ne znam što bi rekla, šokirala sam se i nije mi dobro od jutros (srijeda, nap.a.). Prijateljica mi je poslala video i tlak mi je skočio tako da sam gotovo dobila moždani udar. Sin mi je lagao da nije on bio taj koji je sjedio na cesti dok mu nisam pokazala video. Nije znao da je snimljen i da postoji snimka. Sreća i Bog da je taj čovjek koji je na njega naišao objavio video tako da nije zamutio lice pa sam ga mogla prepoznati i reagirati. Mogao je naići netko pijan, drogiran, manje oprezan ili je netko samo mogao skrenuti pogled na radio i moj bi sin stradao. Pa tko bi očekivao da netko sjedi na sredini ceste”, šokirana je Osječanka.

Sin: Već 5 godina ne učestvujem u izazovima

Na kraju, sin joj je sve priznao. Rekao je kako je i ranije učestvovao u sličnim izazovima na Tik Toku. Ova informacija dodatno ju je uznemirila.

“To je bio pravi horor. Da nisam vidjela svojim očima, ne bih vjerovala. Sin mi je rekao da bar pet godina nije igrao TikTok izazov, što me je opet šokiralo jer sada ima samo 15 godina. Pa što je onda radio?! Čitala sam o tome, ali uvijek misliš to je negdje daleko. Koliko sam ljutita, toliko sam i sretna da znam što radi, jer on i dalje nije svjestan opasnosti. Sada bar znam da se mi roditelji moramo bolje organizirati. Ne treba šutjeti o tome. Voljela bih da je taj čovjek koji je naišao autom pozvao policiju, makar platila kaznu, da moj sin osjeti što je zapravo napravio. Svakako ću potražiti i stručnu pomoć za njega”, rekla je majka 15-ogodišnjeg dečaka.

Velja i Mare su novi Pinki i Švaba, a Tik Tok kao “Puls asfalta” i “Vidimo se u čitulji”

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

37 Shares
Share via
Copy link