Srbija Vesti

Mitroviću poreska odložila plaćanje duga od 36 miliona, sirotinji i država čini

Nakon što je CINS objaviio da je Poreska uprava odložila plaćanje poreskog duga firmama u vlasništvu Željka Mitrovića u iznosu od oko 35,6 miliona dinara, Mitrović je objasnio da je reč o „mrtvim” kompanijama koje ne posluju više od 10 godina, kao i da te obaveze izmiruje jer ne želi da ostavi nijednu finansijsku mrlju u poslovnoj istoriji.

Firmama u vlasništvu Željka Mitrovića odloženo je plaćanje poreskog duga u ukupnom iznosu od oko 35,6 miliona dinara, objavio je danas Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS). Reč je o firmama Pink Digital System koja je u likvidaciji, Media Prime Time i United Food, a kao garanciju da će dugove vratiti založeno je više vozila Mitrovićeve firme Pink International Company (Pink). Ovo nije prvi put da država Mitrovićevim firmama odlaže vraćanje poreskih dugova, o čemu je CINS već pisao.

Nakon objave današnjeg teksta Mitrović je za CINS rekao da je u pitanju nekoliko malih kompanija koje ne rade više od 10 godina:

„Imaju neke sitne obaveze, nalaze se u procesu likvidacije. Ja sam ih osnovao i ne želim da budu likvidirane, a da ostane neki neizmireni dug, tako da je Pink preuzeo obaveze uz regularan zakonski reprogram“.

On je istakao da su te obaveze nastale pre 2012. godine i da se radi o relativno malim dugovanjima.

„To radim jer mislim da je važno da ni u dalekoj poslovnoj istoriji ne ostavim nijednu finansijsku grešku ili mrlju“, dodao je Mitrović.

Na pitanje zašto ih smatra „mrtvim“ kompanijama kad je Media Prime Time na kraju 2020. bila u dobitku od 805.000 dinara, a United Food 2015. Bambiju prodala žvake Stars, Mitrović odgovara da to znači da nemaju nikakvog prometa i ponavlja da ne posluju više od 10 godina.

„Dobit je verovatno formirana iz nekih starih nenaplaćenih potraživanja, znači ne samo da su mrtve već i zaboravljene, nemaju ni zaposlene ni poslovanje“.

Mitrović je naveo i da Pink više ne duguje za porez, jer je pre nekoliko meseci ta firma isplatila i sve reprograme. Dodaje da je moguće da je još jednoj ili dvema firmama odobren reprogram poreskog duga, ali da su sve u procesu likvidacije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CINS (@cins.rs)

Izvor: CINS.rs

Željko Mitrović vam daje novu porciju guzica i sisa: Red TV voditeljka (VIDEO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
283 Shares
283 Shares
Share via
Copy link