Magazin Srbija

Miroslav hteo da podigne 20€ pomoći pa saznao da je mrtav

miroslav-leskovac
Printscreen: Prva TV

Kada je Miroslav Pavlović iz Leskovca otišao da podigne 20 evra državne pomoći za penzionere, umesto novca, od Uprave za trezor dobio je dokaz da to neće biti moguće i to iz bizarnog razloga – jer je preminuo, a da to nije znao.

– Prema jednima sam umro, preminuo, a drugi kažu da sam živ. Ni sam više ne znam gde se nalazim. „Dana 12.11.2021. u 13 sati, 11 minuta i 12 sekundi razlog isključenja – korisnik preminuo“. Evo, prošlo je dva meseca, ja još ne mogu da dokažem da ni da li sam živ, ni da li sam mrtav, jer u međuvremenu sam uzeo i izvod iz matične knjige rođenih. E, sad mi nije jasno koji je od ovih dokumenata validan – ispričao je Pavlović za „Prvu“.

Miroslav je počeo da obilazi institucije kako bi dokazao da je živ.

U matičnoj službi u Leskovcu otkrili su da su njihove kolege u Nišu napravile grešku – Pavlovićev matični broj „prilepili“ su preko Nišlije sa istim imenom i prezimenom koji je umro još 1979. godine.

– Utvrdili smo da je matični broj gospodina prilepljen licu koje je umrlo u Nišu i odmah smo kroz službenu evidenciju utvrdili sve činjenice i poslali našem nadležnom ministarstvu, koje je odmah reagovalo i za par sati smo mogli gospodinu da izdamo izvod iz knjige rođenih – kaže Bratislav Kocić iz matične službe Leskovac.

Kada će Miroslav moći da se vrati među žive u očima institucija, nije izvesno, budući da ekipa „Prve“ od Uprave za trezor nije dobila odgovor o ovom slučaju.

Iako sada ima dokaz da je živ, može se desiti da ostane i bez sledeće pomoći od 20.000 dinara.

Izvor: Prva TV

Srbi su rapidno umiruća nacija, dva puta više umrlih nego rođenih u 2021.

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link