Magazin Poznati

Sin Mire Banjac je njena najveća ljubav, a ovu stvar legendarna glumica ne može da prežali

mira-banjac
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Legendarna glumica Mira Banjac ostavila je neizbrisiv pečat u jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji i odigrala bezbroj uloga na “daskama koje život znače”, a za mesec dana napuniće 94 godine.

Međutim, da su godine za Miru samo broj, govori činjenica da i dalje punim plućima uživa u životu i poslu. Uveliko snima seriju „Zakopane tajne“, a redovna je i na filmskim zbivanjima u zemlji i okruženju.

Međutim, kada nije na setu, njena oaza mira i sreće je u Novom Sadu, gde živi sa sinom Banislavom Branom Jovanovićem.

“Često u životu očekujemo jedno, a dogodi se drugo”

Njega je rodila 1951. godine, i to godinu dana nakon sticanja diplome. Brak sa njegovim ocem Andrejem Jovanovićem, nije potrajao, ali to ih nije omelo da budu dobri i posvećeni roditelji.

mira-banjac-2
Foto: Damir Vujković

– Često u životu očekujemo jedno, a dogodi se nešto drugo. Andrej Jovanović, inženjer po struci, bio je moja velika ljubav.

Udala sam se za njega kad sam imala 24 godine. Oboje smo s radošću čekali Branino rođenje i to je ubrzo bilo jedino što nas je spajalo – govorila je ranije za domaće medije Mira Banjac i dodala:

– Shvatili smo da nismo jedno za drugo, da se potpuno razlikujemo, da smo drugačiji. Nije bilo ružnih scena, prebacivanja i mučenja. Razdor i odsustvo bliskosti lebdeo je u vazduhu. Zbog neslaganja naravi, različitih ciljeva, izabrali smo najbolje rešenje – razvod. Razišli smo se kad je Brana imao pet godina, tako da razvod nije bio traumatičan za dete, prenosi Kurir.

“Brana je ostao moja najveća ljubav”

Prema Mirinim rečima, nikada nisu imali trzavica posle razvoda, a sve kako bi njihov sin imao bezbrižno i srećno detinjstvo.

– Nikada se više nisam udala, a Brana je bio i ostao moj voljeni i obožavani sin, moja najveća ljubav – pričala je Mira, pa dodala:

– U momentu razvoda Brana je bio suviše mali da bi dobio “drugog oca”, a kasnije, kad je porastao, “drugi otac” mu više nije ni bio potreban. Nije mi nedostajalo poštovanje muškaraca. Mene su moji ljudi voleli.

Mira banjac RTS
FOTO: PRINTSCREEN/RTS

Inače, Brana je u mladosti državni prvak u dizanju tegova, dok je radni vek proveo kao snimatelj na televiziji. Danas je u penziji i bavi se lovom i izradom nameštaja.

‒ U životu postoji ravnoteža, ali, nažalost, tu ravnotežu dobijete kasnije. Valja se rasporediti: koliko dajete profesiji, a koliko životu.

Ostala sam uskraćena za unuče, ali to je takva sudbina. Zaista bih dala celu moju karijeru za to jedno dete, ali nije se dalo ‒ iskreno je priznala pre nekoliko godina Mira, a prenosi “Hello”.

Izvor: Kurir

„Cigaru pali jednu za drugom, jede jagnjetinu, popije i pivo“: Velika Mira Banjac je neviđena carica

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link