Magazin

Mira Banjac više ne prihvata nove uloge: „Teško se krećem, nemam snage“

mira-banjac-6-830x0
Foto: ATA Images

Iako ima 93 godine i narušeno zdravlje, zbog čega joj je prepisano strogo mirovanje, Mira se trudi da očuva duh i životnu energiju zbog čega je u martu putovala u Jagodinu gde je svečano otvorila 49. Dane komedije.

Legendarna glumica Mira Banjac je u avgustu 2021. godine doživela saobraćajnu nezgodu prilikom koje je povredila nogu, a nakon čega se otežano kreće.

Nakon povrede lekari su joj savetovali mirovanje.

Kako je glumica navikla na stalne aktivnosti, mirovanje joj teško pada.

– Sve imam, samo snage nemam. Teško se krećem, ne izlazim nigde. Ne prihvatam nove uloge i ništa se ne događa, ali nisam sama, dolaze prijatelji koji donose sve što mi je potrebno – otkrila je ona za „Gloriu“, a prenela je Nova.rs.

Iako je jedna od najcenjenijih domaćih umetnica, Mira tvrdi da je porodica njena oaza mira.

– Porodica je porodica, uopšte nije važno koliko ima članova. Ona je izvor iz koga crpimo poimanja o životu, moralu, ljudima, centrala od koje dobijamo radost, snagu i energiju. Brana i ja se odlično slažemo. Dobar je sin, razume moj posao, putovanja, odsustva zbog snimanja, a ja njegovu ljubav prema lovu – rekla je Mira i dodala:

– Sad često kažem: ‘Ma, samo zdravlje da nas služi’, što ranije nikad nisam pričala, a da uz zdravlje uspemo da održimo i zdrav razum, svima nam je ovih dana veoma važno – kazala je.

Svoje mirovanje, koje traje već mesecima, prekinula je samo jednom i to da bi u Jagodini otvorila 49. pozorišni festival Dani komedije.

– Kazala sam sebi da ovo ne mogu da propustim, iz mnogo razloga. Volim Jagodinu, oni ovde nisu tri godine imali festival. Zato sam odlučila da na njihovu svečanost idem, pa šta bude da bude. Neka se srušim na sceni, ali taj užitak, susret sa publikom, pružiću i sebi i njima. I volim što sam ovde, što se družim sa glumcima, sa gledaocima. Komedija se vratila svojoj kući, na svoj festival. To je velika stvar.

– Glumci se jako teško odlučuju da igraju komediju. Ona je mnogo više od same igre, za nju je potrebno dobro promišljanje. Tako nam je potrebno radosti, pameti, komedije koja nam donosi važnu poruku. Festivali nisu zabava, nisu žurka, oni su naša sučeljavanja koja su tako nužna u ovim vremenima – istakla je glumica.

Mira Banjac dobila bioskopsku salu na Paliću: Sad čekam da me Bog pozove

Share via
Copy link