Srbija

Ministarstvo odbrane reagovalo na optužbe Kurtija: “Gnusne laži i klevete”

milos-vucevic
Foto: Facebok / Ministarstvo odbrane i vojska Srbije

Ministarstvo odbrane apsolutno odbacuje gnusne i besprizorne laži koje je danas izneo premijer privremenih institucija samouprave u Prištini Aljbin Kurti i poziva međunarodnu zajednicu da neodložno reaguje kako bi se zaustavila zapaljiva i prljava medijska kampanja prištinskog rukovodstva usmerena prema Republici Srbiji i njenim zvaničnicima, navodi se u njihovom saopštenju.

Podsetimo, Aljbin Kurti izjavio je da „iza događaja u Banjskoj stoji ‘novosadski klan’ na čelu sa Milošem Vučevićem“, pa se pitao i da li je slučajnost što su hodočasnici koji su u tom trenu boravili u manastiru baš iz Novog Sada.

„Naglašavamo da je u interesu očuvanja mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji od ključnog značaja da se privremene institucije u Prištini primoraju da odmah prekinu svakodnevni teror nad srpskim stanovništvom, implementiraju sve dosadašnje sporazume i odmah formiraju Zajednicu srpskih opština“, reagovalo je na Kurtijevo pisanje Ministarstvo odbrane Srbije.

Oni su kazali kako „drske laži, uvrede i klevete koje Kurti svakodnevno plasira u sklopu prljave medijske kampanje protiv države Srbije i njenog rukovodstva u potpunosti razobličuju njegove namere da razori svaku šansu za smirivanje tenzija u našoj južnoj pokrajini“.

„Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ostaće posvećeni svojim ustavnim i zakonskim ulogama u cilju očuvanja bezbednosti i mirnog života svih građana Srbije. Uvereni smo da su današnji, kao i niz dosadašnjih klevetničkih istupa predstavnika privremenih prištinskih institucija, nedvosmislen dokaz u čijem interesu je izazivanje haosa i nasilja, a u čijem očuvanje mira, nastavak dijaloga i postizanja političkog rešenja krize na Kosovu i Metohiji“, zaključili su iz Ministarstva.

Čelnik kosovskog MUP-a objavio snimak, Milan Radoičić naoružan ispred konaka manastira Banjska?

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link