Magazin Vesti

Kurti za sukob u Banjskoj okrivio Miloša Vučevića i “Novosadski klan”

aljbin-kurti

Zar Evropska unija i Sjedinjene Američke Države ne bi trebalo da formiraju Specijalni sud za novosadski klan? Paravojni i teroristički napad u Banjskoj u Zvečanu organizovao je klan iz Novog Sada. Na njenom čelu je ministar odbrane Srbije Miloš Vučević, nove su tvrdnje kosovskog premijera, Aljbina Kurtija.

A radi se o, nastavio je, predsedniku Srpske napredne stranke – trenutno vladajuće u Srbiji, prenosi Kossev.

Vučević je, podseća Kurti, tri puta bio izabran sa gradonačelnika Novog Sada i to, kako on tvrdi, uz pomoć Zvonka Veselinovića.

– On je predsednik državne stranke SNS. Tri puta je izabran za gradonačelnika Novog Sada uz pomoć Zvonka Veselinovića i najbliži je prijatelj brata predsednika Srbije Andreja Vučića.

U današnjoj svojoj hronologiji spomenuo je i hodočasnike, koji su se nalazili u manastiru Banjska kobnog 24. septembra.

milos-vucevic
Miloš Vučević / Foto NENAD MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA

To što su upravo iz Novog Sada, njih 40, dodaje Kurti – možda je i slučajno.

– Istraga bi trebalo da pokaže – naglašava.

Uz tvrdnje da „teroristička grupa“ u bekstvu, a koju predvodi Milan Radoičić, boravi u Raški, nastavio je da posredno povezuje Beograd sa događajima u Banjskoj.

– Zloglasni MUP Srbije dao im je bele i crne automobile tipa Škoda Oktavija registarskih oznaka BG i NS – kaže ovaj zvaničnik.

„Novosadski klan“, tvrdi dalje, zauzeo je mesto nekadašnjeg „Zemunskog klana“.

Svima njima „zločincima u ratu, zločincima u miru, zločincima u Srbiji, zločincima na Kosovu“, kaže, diktira država, odnosno srpski predsednik kao capo di tutti capi (šef nad šefovima).

– Zločinci u ratu, zločinci u miru, zločinci u Srbiji, zločinci na Kosovu. Predsednik države Aleksandar Vučić, kao capo di tutti capi, tu je da dokaže da iako zločin diktira državu, u stvari država je ta koja diktira zločin.

Iako se, kako dodaje, teror, kriminal i kultura nasilja od strane „paravojske Delije (navijača Crvene Zvezde)“ – bliži kraju, Kurti naglašava da Kosovo u Srbiji jurisdikciju nema.

– U četiri severne kosovske opštine teror, kriminal i kultura nasilja paravojske Delije (navijača Crvene zvezde) koja se iskazuje nadimcima ekstremista kao što su: Mami, Lune, Dačo, Rus, Nemac, Gile, Drago, Aco, Comi, Beli, Mićko, Prki, Mrki itd. Međutim, Kosovo nema jurisdikciju u Srbiji.

Shodno tome, upitao je EU i SAD zar ne bi oni trebali da formiraju Specijalni sud za novosadski klan?

Smatra da bi tako balkanska mafija – doživela kobni udarac, i da bi tako Balkan bio „potpuno otvoren za evropsku demokratiju, pravnu pravdu, trajni mir i ubrzani razvoj“.

Čelnik kosovskog MUP-a objavio snimak, Milan Radoičić naoružan ispred konaka manastira Banjska?

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link